Ruinen

De brandweer helpt.. niet zonder jou!

Op de brandweer kun je rekenen: altijd. Dat lijkt vanzelfsprekend, maar dat is het niet! De brandweer in Ruinen is afhankelijk van betrokken mensen die daar wonen en/of werken. Deze mannen en vrouwen gaan bij een melding naar de brandweerpost, kleden zich razendsnel om tot hulpverlener en vertrekken als team naar het incident.

Wil jij ook iets betekenen?
Dat kan vanaf werk of vanuit huis. Liefst ben je vaak beschikbaar, maar laat werk of privé dat bij een melding niet toe, dan is die ruimte er ook. Vind je sommige incidenten of taken nog spannend? Dat geeft niet, want je opereert altijd als team: ieder zet zijn eigen talenten in om samen de klus te klaren! Voor jouw enthousiasme en inzet krijg je veel terug: actie, voldoening, persoonlijke ontwikkeling, betrokken collega’s en dankbare inwoners.

Kom eens vrijblijvend kennismaken!
Je bent altijd welkom om eens een oefenavond bij te wonen. We oefenen twee keer per maand op maandagavond. Zo krijg je gelijk een goed beeld van het werk en de mensen van de brandweer. Heb je vragen of interesse? Neem dan contact op met de postchef Rolf Reinders via rolfreinders@hotmail.com of 06-45904753.

Op deze website vind je meer informatie over onze post en ons werk.
Voor meer informatie kun je ook terecht op BrandweerDrenthe.nl of brandweer.nl.

Ruinen
Kloosterstraat 5
7963 AJ Ruinen
0592-324660

De post

Brandweer Ruinen bestaat uit een hecht team van 18 brandweervrijwilligers. Samen oefenen we twee keer per maand op maandagavond.

Op de oefenavond proberen we zo divers mogelijk te oefenen zodat de geoefendheid hoog blijft. We krijgen bijscholing over de nieuwste technieken op alle brandweer aspecten. Deze oefenavond organiseren we vaak zelf met ondersteuning vanuit de VRD. Ook gaan we ongeveer 2x per jaar naar Wijster toe, daar zit een realistisch oefencentrum.

 

De meldingen die we ontvangen zijn erg divers. Van ongeval tot brand en van automatisch brandalarm tot een treinongeval.

 

Je doet het niet alleen; samen klaren we de klus!

Vind je sommige incidenten of taken nog spannend? Dat geeft niet, want je opereert altijd als team: ieder zet zijn of haar eigen talenten in om samen de klus te klaren!

Voor jouw enthousiasme en inzet krijg je veel terug: actie, voldoening, persoonlijke ontwikkeling, betrokken collega’s en dankbare inwoners. En uiteraard krijg je een vergoeding voor oefenavonden en inzetten. 

Lijkt het jou leuk om ons team te komen versterken? We zoeken nog mensen!

Gezellige activiteiten

Naast het serieuze werk is er uiteraard ook ruimte voor gezelligheid. Binnen onze post hebben we een eigen personeelsvereniging. Deze verzorgt door het jaar heen diverse activiteiten.

ZELF HANDELEN ZELF HANDELEN

Geen gevaar

Is er geen acuut gevaar, maar schade aan je woning of bedrijf, onderneem dan zelf actie en bel een gespecialiseerd bedrijf.

Voorbeelden van eigen handelen:

  • Omgevallen boom in je tuin
  • Buitensluiting (sleutel kwijt, verloren)
  • Wateroverlast, dat geen gevaar oplevert

Bij twijfel altijd 112 bellen!

Folders Brandveiligheid

Wat kun je zelf doen om je omgeving veiliger te maken? Je leest het in onze folders!

Brandweer_hal_binnen_HR.jpg

Samen werken aan brandveiligheid

Brand voorkomen: wat kun je zelf doen?
Hiervoor is veel informatie beschikbaar. Kijk bijvoorbeeld eens op Brandveiligheid thuis. Op deze website vind je allerlei informatie om brand te voorkomen, te ontdekken en hoe je kunt handelen bij brand. Door middel van een online checklist krijg je inzicht in de brandveiligheid in je eigen woning.

Meer informatie, checklists en testjes vind je ook op:
www.woonikbrandveilig.nl
www.watdoejijbijbrand.nl
www.brandweer.nl
of download de woningcheck-app.

Advies voor organisaties en instellingen
Welke risico's gelden voor jouw bedrijf of organisatie?
De brandweer geeft advies en denkt mee over oplossingen.
Zie ook: www.brandweer.nl/bedrijven

Brandweerwerk als ‘bijbaan’

Aan de slag als brandweervrijwilliger doe je naast je huidige baan/huishouden. Dit kan dan ook vanuit je huis of vanaf je werk (wij informeren je werkgever graag over de voordelen). Wellicht werk je overdag (regelmatig) vanuit huis, waardoor je beschikbaar bent voor de brandweer in jouw dorp.
Het liefst ben je vaak beschikbaar, maar laat werk of privé dat bij een melding niet toe, dan is die ruimte er ook. Ook als je niet de hele week beschikbaar bent is brandweerwerk misschien toch iets voor jou!

PPMO

Mede om je fitheid te testen, is er het Periodiek Preventief Medisch Onderzoek (PPMO). De testen zijn zo gemaakt dat ze aansluiten op wat je tegenkomt in de praktijk. Bij een inzet moet je slangen uitrollen, plafonds forceren, trappen oplopen et cetera. Het PPMO heeft als doel te testen of je je werk zonder gevaar voor jezelf, collega’s en anderen kunt uitoefenen. Want veilig en verantwoord werken staat voorop!
Checklist Checklist

Een schoorsteenbrand voorkomen

  • Gebruik schoon en droog hout
  • Laat je schoorsteen jaarlijks vegen
  • Kies een Bedrijf dat is Aangesloten bij Algemene Schoorsteenvegers Patroons Bond (ASPB)
  • Zorg voor een emmer met zand NAAST de open haard / kachel / schoorsteen

Andere brandweerlocaties in de buurt

Delen