Het verhaal van Lukas

Lukas Harmsen
(30 jaar bij Brandweer Norg - bevelvoerder, chauffeur en plaatsvervangend postchef -
werkt bij Groningen Airport Eelde - facility en luchthavenbrandweer)

“Iedere maandag hebben we oefenavond. Eén of twee van ons zijn dan oefenleider en bedenken en organiseren van te voren iets: een brandoefening of een auto openknippen bijvoorbeeld, of iets met gevaarlijke stoffen of een waterongeval. Soms hebben we ook een theoriesessie, over hybride auto’s bijvoorbeeld.

Rond 21:00 uur stoppen we meestal en gaan we even om de tafel zitten om met de postchef de lopende zaken te bespreken. En daarna is het even gezellig aan de bar zitten, die in onze mooie kantine/instructieruimte zit. Al ben je ook vrij om direct na de oefening naar huis te gaan als je dat wilt. Je kunt het een beetje zien als een voetbalvereniging. Het is een team, niemand is alleen.

Het leuke is ook de nieuwe mensen die zo enthousiast zijn, daardoor word je zelf ook weer enthousiast. Meestal zien de mensen die twijfelen allerlei apen en beren op de weg om lid te worden van de vrijwillige brandweer, maar die zijn er echt niet. Het brandweerwerk is wel erg besmettelijk. Mijn zoon zit nu namelijk ook bij de brandweer.”

 

Lees ook de verhalen van andere postleden van Norg:

Delen