Het verhaal van Klaas

Klaas Postmus
(47 jaar , Bevelvoerder, verkenningseenheid, oefenleider, 7 jaar bij de post Norg)

“We hebben gemiddeld ruim veertig uitrukken per jaar. Branden en soms auto-ongelukken, maar net zoveel andere dingen. Een uil uit een nok bevrijden, wateroverlast, afhijsing van een patiënt. Het is gewoon elke keer anders en dat maakt het juist hartstikke leuk.

Soms kan een inzet best pittig zijn. Maar door je opleiding weet je wat je moet doen. Je beleving is dan heel anders dan wanneer je omstander bent of erover leest in de krant. Je doet alles wat je kunt om de situatie zo stabiel mogelijk en onder controle te krijgen. Je krijgt ook veel informatie van te voren. Vaak weet je daardoor wat je kunt verwachten. Dat overvalt je dan niet zomaar. En als we een incident goed hebben afgehandeld dan worden we daar ook heel blij van, dan praten we daar even over na.

Ik heb wel eens gehoord dat mensen zeggen, 'de brandweer, daar kom je niet zomaar tussen...' Misschien is dat omdat we tijdens incidenten echt focus hebben op onze taken. Heel erg gericht op elkaar en de klus klaren. Daardoor lijkt het misschien alsof je er niet makkelijk tussen zou passen. Maar in het echt is het heel anders.”

Lees ook de verhalen van andere postleden van Norg:

Delen