Het verhaal van Kevin

Kevin Harmsen
(vijf jaar bij Brandweer Norg, werkt bij Brandweer Schiphol)

In Norg is hij naast manschap ook chauffeur/voertuigbediener en bevelvoerder. Kevin zit in de personeelsvereniging en is verantwoordelijk voor de ademlucht.

“Toen ik twee jaar was mocht ik al met mijn vader mee naar de jaarlijkse barbecue en uitjes van de brandweer. Het is zo’n leuke, warme club. Je voelt je heel snel welkom, dat gaat vanzelf! Het vrijwillige zit hem in de opkomst. Als je kunt, dan kom je. Ben je niet in de gelegenheid om binnen vier tot vijf minuten op de kazerne te zijn, dan kom je niet.

Er zijn uitzonderingen, maar er zijn eigenlijk weinig momenten dat ik zo druk ben dat ik echt niet naar een uitruk kan. Op dat moment is er weinig belangrijker dan het helpen van mensen in nood.

De opleiding vind ik absoluut geen straf! Het enthousiasme spat er bij iedereen van af. Ook om wat ze geleerd hebben in de praktijk te brengen. Het lijkt misschien veel, dat je twee jaar twee avonden per week onder de pannen bent, maar dat vliegt echt voorbij. En met de uitruk ga je gelijk al mee, als extra persoon. Zo kun je al veel ervaren en leren.

Ik kan als chauffeur/voertuigbediende bijvoorbeeld altijd wel een paar extra handen gebruiken!”

Lees ook de verhalen van andere postleden van Norg:

Delen