Het verhaal van JannesJannes Barelds

Postchef, bevelvoerder en meetploeglid, bijna 29 jaar bij de brandweer

“Zit je bij de vrijwilliger brandweer, dan blijf je gewoon baas over je eigen tijd. En voor de verplichte dingen zijn vaak meerdere data, waardoor er altijd wel een moment is waarop je wel kan.
Leeftijd speelt niet echt een rol. Wel ouder dan 18, maar ben je 45 of ouder, dan is dat prima! We zijn allang blij als we iemand krijgen, zelfs als dat maar voor vijf jaar is. Vrouwen zijn we ook hartstikke blij mee. We hebben nu één dame. Zij vindt het prachtig en is echt één van ons team.

Je hoeft ook niet heel dichtbij de kazerne te wonen of werken. Zodra er zes zijn, kan het eerste voertuig de deur uit. Ben jij die zesde persoon, dan kunnen we door jou uitrukken, dus ben je voor ons echt goud waard! Onderweg maken we de werkverdeling. Vind je het even moeilijk, dan kun je dat gewoon aangeven.

Dan krijg je een andere taak of gaan andere postleden, waardoor jij niet ter plaatse hoeft te zijn. Het is en blijft altijd teamwerk! Ik hoop dat onze vijf interviews je interesse voor de brandweer hebben gewekt. Ook iets voor jou misschien? Elke maandagavond is oefenavond: je bent altijd welkom!”

 

Lees ook de verhalen van andere postleden van Norg:

Delen