HEADER HAVELTE 1

Brandweer Havelte

Stap jij bij ons in?

Wil je gelijk solliciteren? Download dan hier het Sollicitatieformulier Brandweervrijwillig(st)er, vul in en stuur deze naar gercodegroot@hetnet.nl

Heb jij tijd voor boeiend teamwerk? Kom bij de brandweer!

Wij zoeken mannen en vrouwen van 18 tot 50 jaar die een groot gedeelte van de week binnen vijf minuten bij de kazerne kunnen zijn. De opleiding, je oefen- en inzeturen krijg je als brandweervrijwilliger vergoed. Een mooie kans dus om jezelf verder te ontwikkelen en je inkomen te vergroten, terwijl je mensen en dieren in nood helpt en een verschil maakt voor jouw woon- en/of werkomgeving.

Werken bij de brandweer
In Nederland bestaat 80% van de brandweermensen uit vrijwilligers. Binnen brandweerpost havelte zijn 18 brandweervrijwilligers actief. We wonen bijna allemaal in de buurt van de kazerne en doen het brandweerwerk naast onze normale werk en dagelijkse bezigheden.

Beschikbaarheid
Als brandweervrijwilliger ben je in het grootste deel van de week beschikbaar. Het is dus belangrijk dat je werkgever op de hoogte is en ook toestemming geeft om (soms) onder werktijd direct uit te rukken. Per jaar zijn er ruim 75 meldingen per post. De meeste meldingen zijn van korte duur en vaak ben je dan ook  binnen een uur weer terug. In enkele gevallen kan het voorkomen dat je uren achtereen wordt ingezet. Voor je werkgever zijn er ook voordelen. Eenmaal opgeleid en geoefend voldoe je aan de eisen voor bedrijfshulpverlener en is hiervoor geen specifieke opleiding meer nodig.

Opleiding
De verplichte basisopleiding tot “manschap A” duurt circa 2 jaar. De opleiding wordt in de avonduren gegeven. Dat betekent dat je gedurende de opleiding één avond in de week naar de opleiding moet. Tijdens de opleiding worden er ook enkele dagdelen op een oefencentrum doorgebracht. De kosten voor de opleiding worden uiteraard door de brandweer betaald. Naast de opleiding oefenen we op de eerste en derde dinsdag van de maand.

Wie zoeken wij?
Zowel mannen als vrouwen, jong (vanaf 18 jaar) tot 50 jaar en uit alle beroepsgroepen.

Er zijn wel een paar voorwaarden. Zo moet je binnen een straal van circa 3 kilometer van de kazerne wonen en is je werk voornamelijk in het dorp, of werk je overdag in Havelte. In verband met de vakbekwaamheid ben je de twee dinsdag avonden per maand beschikbaar voor het oefenen. De minimale vooropleiding is VMBO. Daarnaast is het belangrijk om te weten dat je naaste omgeving (partner, gezin) volledig achter “jullie” keuze staat. De keuze om brandweervrijwilliger te worden beïnvloed ook hen.

Conditie
Omdat de brandweer vaak onder moeilijke omstandigheden werkt moet er regelmatig een flinke inspanning worden geleverd in een korte tijd. Het is dus van belang dat je gezond bent. Voorafgaand aan de aanstelling zijn een medische keuring bij een Arbodienst en een conditietest en een hoogtevrees test noodzakelijk. Ook tijdens het dienstverband zal je regelmatig aan een periodieke medische keuring mee moeten werken.

Wat krijg je terug?
Een hele leuke en enthousiaste groep collega’s in een hecht teamverband! Voor de uitgevoerde werkzaamheden krijg je een financiële vergoeding. Er is een kleine vaste jaarvergoeding, maar ook een vergoeding voor uitrukuren, oefenuren en opleidingsuren. Tijdens het brandweerwerk ben je verzekerd tegen letsel als gevolg van een ongeval, is er een wettelijke aansprakelijkheidsverzekering afgesloten en voor de werkgever een ziekengeldverzekering.

Belangstelling?
Meld je dan via gercodegroot@hetnet.nl .

Meer informatie vind je ook op BrandweerDrenthe.nl of brandweer.nl.

Brandweer Havelte
Molenweg 3a
7971 BJ Havelte
0592-324660

Stap jij bij ons in?

De post

Brandweer Havelte bestaat uit een hecht team van 18 brandweervrijwilligers.

Uitrukken

Onze uitrukken bestaan ongeveer even vaak uit hulpverlening als het blussen van brand.
Meestal zijn we ongeveer een uur weg, maar soms werken we de hele nacht met elkaar door.

Het is altijd teamwerk

Je staat er nooit alleen voor. Een ieder heeft zijn sterke en minder sterke kanten. We doen het samen. Lijkt het jou leuk om ons team te komen versterken? We zoeken nog mensen!

Strokrantis

Naast de serieuze taken die de brandweer uitoefent (uitrukken en de oefenavonden) hebben we een gezellige personeelsvereniging. Vanuit deze personeelsvereniging organiseren we 5x per jaar een leuke activiteit. Omdat de keuze wel of niet bij de brandweer ook een keuze van je naaste omgeving (partner, gezin) worden zij bij 3 van de 5 activiteiten ook uitgenodigd, de 4e activiteit is alleen voor de partner en de 5e alleen voor de brandweerman/brandweervrouw.

Samen werken aan brandveiligheid

Brand voorkomen: wat kun je zelf doen?
Hiervoor is veel informatie beschikbaar. Kijk bijvoorbeeld eens op Brandveiligheid thuis. Op deze website vind je allerlei informatie om brand te voorkomen, te ontdekken en hoe je kunt handelen bij brand. Door middel van een online checklist krijg je inzicht in de brandveiligheid in je eigen woning.

Meer informatie, checklists en testjes vind je ook op:
www.woonikbrandveilig.nl
www.watdoejijbijbrand.nl
www.brandweer.nl
of download de woningcheck-app.

Advies voor organisaties en instellingen
Welke risico's gelden voor jouw bedrijf of organisatie?
De brandweer geeft advies en denkt mee over oplossingen.
Zie ook: www.brandweer.nl/bedrijven

Folders Brandveiligheid

Wat kun je zelf doen om je omgeving veiliger te maken? Je leest het in onze folders!

Brandweer_hal_binnen_HR.jpg
ZELF HANDELEN ZELF HANDELEN

Geen gevaar

Is er geen acuut gevaar, maar schade aan je woning of bedrijf, onderneem dan zelf actie en bel een gespecialiseerd bedrijf.

Voorbeelden van eigen handelen:

  • Omgevallen boom in je tuin
  • Buitensluiting (sleutel kwijt, verloren)
  • Wateroverlast, dat geen gevaar oplevert

Bij twijfel altijd 112 bellen!

Logistiek Drenthe

De posten Hoogeveen en Havelte verzorgen de logistieke voorzieningen (drinken, eten, ademlucht, brandstof etc.) tijdens grote incidenten in de Veiligheidsregio Drenthe. Vanaf het sein 'grote brand' wordt de groep automatisch meegealarmeerd door de meldkamer, bij overige- of kleinere incidenten gebeurd dat op verzoek van de bevelvoerder en/of officier van dienst.

Vanuit Hoogeveen vertrekt, na alarmering, een haakarmvoertuig met container naar de incident-locatie en De container is uitgerust met een keukenblok, verwarmde zitruimte, tafels, stoelen en een aggregaat. deze container wordt bevoorraad vanuit Havelte hier vertrekken wij met een 4x4 vrachtwagen met laadruimte. De vrachtwagen is voorzien van een voorraad drinken en brandstof en middelen voor transport van voedsel, ademluchtflessen etc.

DSC_2498.jpg

Tankautospuit

03-9142

TANKAUTOSPUIT

Voertuignummer: TS 03-9142

Bouwjaar: 2001

Kenteken: BL-BD-18

Merk/Type: Scania P370 4x4

Opbouw: Rosenbauer

Watervoorraad: 3000 liter

Speciaal aan dit voertuig is dat hij ook ingezet kan worden voor natuurbrandbestrijding.

Watertankwagen

03-9176

WATERTANKWAGEN

Voertuignummer: WT 03-9167

Bouwjaar: 2015

Kenteken: 30-BGL-8

Merk/Type: MAN TGS 28.360

Watervoorraad: 15.000 L water

In dienst: Januari 2015

Opbouw: DRV (Dutch Rescue Vehicles) Hoogeveen

Personeel/materiaal

03-9104

PERSONEEL/MATERIAAL

Voertuignummer PM 03-9104

Kenteken: 23-RBX-5

Merk/Type: Toyota Land Cruiser

Bouwjaar 2011

Voorzien van: 2 ademluchttoestellen, 6 reserveflessen

Stap jij bij ons in?

DSC_2485.jpg

Voor de jeugd

Kom ook bij de brandweer of leer er meer over!

De jeugdbrandweer
Drenthe heeft een jeugdbrandweer in Assen, Hoogeveen, Coevorden en Meppel. De jeugdbrandweer is voor jongens en meisjes tussen de 12 en 18 jaar die zich willen voorbereiden op het brandweervak. Tijdens de opleiding leer je alles over brand, hulpverlening en de brandweerorganisatie. Je krijgt hiervoor theorie- en praktijklessen. Ook zijn er wedstrijden, waarbij jeugdkorpsen uit het hele land hun kennis en vaardigheden laten zien, die beoordeeld worden door een ervaren jury.

Meer weten? Kijk op www.jeugdbrandweer.nl voor meer informatie.

Informatie voor je spreekbeurt
Wil jij je spreekbeurt over de brandweer doen?
Kijk dan op: www.brandweer.nl/dewereldvandebrandweer

Andere brandweerlocaties in de buurt

Delen