Stap jij bij ons in?

Heb jij tijd voor boeiend teamwerk? Kom bij de brandweer! 
Wij zoeken mannen en vrouwen van 18 tot 45 jaar die een groot gedeelte van de week binnen vijf minuten bij de kazerne kunnen zijn. De opleiding, je oefen- en inzeturen krijg je als brandweervrijwilliger vergoed. Een mooie kans dus om jezelf verder te ontwikkelen en je inkomen te vergroten, terwijl je mensen en dieren in nood helpt en een verschil maakt voor jouw woon- en/of werkomgeving. Interesse? Op deze pagina vind je meer informatie.

Voor meer informatie: brandweereelde@gmail.com  

Werken bij de brandweer
In Nederland bestaat 80% van de brandweermensen uit vrijwilligers. Binnen brandweerpost Eelde zijn 17 brandweervrijwilligers actief. We wonen allemaal in de buurt van de kazerne en doen het brandweerwerk naast onze normale werk en dagelijkse bezigheden.

Beschikbaarheid 
Als brandweervrijwilliger ben je in het grootste deel van de week beschikbaar. Het is dus belangrijk dat je werkgever op de hoogte is en ook toestemming geeft om (soms) onder werktijd direct uit te rukken. Per jaar zijn er ruim 75 meldingen per post. De meeste meldingen zijn buiten werktijd. En vaak ben je ook  binnen een uur weer terug. In enkele gevallen kan het voorkomen dat je uren achtereen wordt ingezet. Voor je werkgever zijn er ook voordelen. Eenmaal opgeleid en geoefend voldoe je aan de eisen voor bedrijfshulpverlener en is hiervoor geen specifieke opleiding meer nodig.

Opleiding
De verplichte basisopleiding tot manschap A duurt circa 2 jaar. De opleiding wordt in de avonduren gegeven. Dat betekent dat je gedurende de opleiding één avond in de week naar de opleiding moet, naast de vier oefenavonden per maand. Tijdens de opleiding worden er ook enkele dagdelen op een oefencentrum doorgebracht. De kosten voor de opleiding worden uiteraard door de brandweer betaald.

Welke mensen zoeken wij?
Zowel mannen als vrouwen, jong (vanaf 18 jaar) tot 45 jaar en uit alle beroepsgroepen.
Er zijn wel een paar voorwaarden. Zo moet je binnen een straal van circa 3 kilometer van de kazerne wonen en is je werk voornamelijk in het dorp, of werk je overdag in Eelde. In verband met de vakbekwaamheid ben je vier avonden per maand beschikbaar voor oefenen. De minimale vooropleiding is VMBO. Belangrijk is dat je naaste omgeving (partner, gezin) volledig achter je keuze staat.

Conditie
Omdat de brandweer vaak onder moeilijke omstandigheden werkt moet er regelmatig een flinke inspanning worden geleverd. Het is dus van belang dat je gezond bent. Voorafgaand aan de aanstelling zijn een medische keuring bij een Arbo dienst en een conditietest noodzakelijk. Ook tijdens het dienstverband krijg je een periodieke medische keuring.

Wat krijg je terug?
Een hele leuke en enthousiaste groep collega’s in een hecht teamverband! Voor de uitgevoerde werkzaamheden krijg je een financiële vergoeding. Er is een kleine vaste jaarvergoeding, maar ook een vergoeding voor uitrukuren en oefenuren.  Tijdens het brandweerwerk ben je verzekerd tegen letsel als gevolg van een ongeval, is er een wettelijke aansprakelijkheidsverzekering afgesloten en voor de werkgever een ziekengeldverzekering.

Belangstelling? 
Meld je dan via brandweereelde@gmail.com.

Meer informatie vind je ook op BrandweerDrenthe.nl of brandweer.nl.

 

Voor ons actuele nieuws, kijk op Facebook  

Delen