Brandweer De Wijk-Koekange

Wist je al dat Brandweer De Wijk-Koekange inwoners een hele bijzondere parttime uitdaging biedt? De post bestaat nu uit een gezellige groep van 17 betrokken en enthousiaste mede-inwoners, waaronder drie vrouwen. Allemaal begaan met de veiligheid in onze woonomgeving. Door deze mensen is er een brandweerpost De Wijk-Koekange. Om deze ook in de toekomst te kunnen laten bestaan, bieden we nu meerdere inwoners de kans om bij de brandweer te komen.

Brandweerman/-vrouw ben je naast je dagelijkse werk/bezigheden
Komt er een melding binnen via 112, dan worden alle mensen van post De Wijk-Koekange opgepiept. Wanneer minimaal zes mensen kunnen, kan de brandweerauto de deur uit. Deze mensen gaan direct naar de kazerne en kleden zich daar zo snel mogelijk om tot hulpverlener. Het doel is binnen 15 minuten bij de plaats van het incident aan te komen. Dat kan een brand, maar ook een ongeval of een dier in nood zijn. De klus klaren is teamwerk en iedereen weet precies wat die moet doen en hoe ze gebruik kunnen maken van elkaars sterke punten.

‘Vrijwilliger’ = parttime brandweer
Men spreekt van oudsher over ‘brandweervrijwilliger’. Dat kan een verkeerd beeld geven. Als brandweervrijwilliger krijg je namelijk een volledig betaalde opleiding en ook je oefen- en inzeturen krijg je vergoed. Eigenlijk ben je dus deeltijd of parttime brandweer. Het is een bijzondere kans om jezelf verder te ontwikkelen én je talenten breder in te zetten voor de samenleving. Want er schuilt een hulpverlener in ons allemaal. Iedereen wil graag iets kunnen doen wanneer iemand in je omgeving iets overkomt. Bij de brandweer krijg je die kans!

Schuilt er ook een hulpverlener in jou?
Heb je tijd voor boeiend teamwerk en zin om je verder te ontwikkelen en een verschil te maken in jouw woonomgeving? Kom dan eens met ons kennismaken. We vertellen je graag meer over ons werk en onderzoeken graag samen met jou met welke talenten jij ons team kunt verrijken. Ook eerst eens een tijdje meelopen om een beter beeld van ons werk te krijgen behoort tot de mogelijkheden.

Ons doel is samen als Brandweer De Wijk-Koekange van betekenis te kunnen blijven voor onze fijne woonomgeving. Als jij daar ook voor voelt, ontmoeten we je graag!

Heb je interesse of vragen? Neem dan gerust al even contact op met ons! Dat kan via: 
- Rene Rumph: 06-13766667
- Jos Schreur: 06-21883180

Brandweer De Wijk-Koekange
Zuiderkanaalweg 16
7957 NK De Wijk
0592-324660

Brandweer De Wijk - Koekange: voor inwoners, door inwoners!

Tijd

Vrijwilliger zijn bij een brandweerkorps is leuk, leerzaam en interessant. Je hebt je wekelijkse oefenavond en in de eerste twee jaren je opleidingsavond. Soms heb je nog extra trainingen, bijvoorbeeld oefendagen in een opleidingscentrum waar praktijksituaties nagebootst worden. Hier word je dan getraind in een realistische omgeving. Tot slot wordt van je verwacht dat je naar de kazerne komt als er een melding is. Per korps en per regio zijn hier afspraken over. Zo zijn er korpsen waar je piketdienst hebt en bij een melding naar de kazerne moet komen. Bij andere korpsen zijn hier geen vaste afspraken over en kom je bij een melding naar de kazerne als je kunt.

Opleiding

De opleiding voor vrijwillige- en beroepsbrandweermensen is qua inhoud gelijk, dat geldt ook voor de behaalde diploma’s. Je leert alles over het blussen van branden en de verschillende technieken hiervoor, levensreddende handelingen, technische hulpverlening en werken bij ongevallen met gevaarlijke stoffen.

Tips voor jouw veiligheid

Folders Brandveiligheid

Wat kun je zelf doen om je omgeving veiliger te maken? Je leest het in onze folders!

Brandweer_hal_binnen_HR.jpg
Eigen handelen Eigen handelen

Geen acuut gevaar

Is er geen acuut gevaar en schade aan je woning of bedrijf, onderneem dan zelf actie of bel een gespecialiseerd bedrijf. Eventuele schade kun je verhalen bij je verzekering.

Voorbeelden eigen handelen:

  • Omgevallen boom in je tuin

 

Andere brandweerlocaties in de buurt

Delen