Word vrijwilliger

Hé, wat leuk dat je interesse hebt voor de brandweer! Dat begrijpen wij gelijk.. Het is namelijk bijzonder werk, je leert ontzettend veel én je hebt ook nog eens veel plezier bij de brandweer!

Klaarstaan voor je buren, voor je dorp, voor de gemeenschap waarin je leeft. Bij brand, bij ongevallen, bij het redden van dieren. Dat is waar je bij de brandweer voor staat.

Misschien twijfel je nog of het wat voor jou is. Of wil je kijken of jouw beeld van de brandweer ook echt klopt. Dit is je kans om erachter te komen. We ontmoeten je graag en laten je op een leuke manier kennismaken met ons en ons werk. Bijvoorbeeld door een keer mee te doen tijdens een oefenavond.

 

Verschillende posten zoeken nieuwe collega's

Grote kans dat ook bij de post in jouw buurt mensen gezocht worden! Wil je eens kennismaken? Mail dan naar communicatie@vrd.nl voor meer info.

Op dit moment kun je onder andere bij de brandweer in Peize aan de slag. Meer informatie over brandweer Peize? Kijk op hun website.

Maar bijvoorbeeld ook in Norg en Veenhuizen.

Een overzicht van de 36 brandweerkorpsen in Drenthe vind je hier.

Werken bij de brandweer

Naast je normale werk

Werken als brandweervrijwilliger doe je naast je normale werk en dagelijkse bezigheden

Hiervoor ontvang je een financiële vergoeding in de vorm van een kleine vaste jaarvergoeding met daarnaast een vergoeding voor uitrukuren en oefenuren. Ook je opleiding en de bestede tijd en reiskosten hiervoor krijg je vergoed.

PPMO

Mede om je fitheid te testen, is er het Periodiek Preventief Medisch Onderzoek (PPMO). De testen zijn zo gemaakt dat ze aansluiten op wat je tegenkomt in de praktijk. Bij een inzet moet je slangen uitrollen, plafonds forceren, trappen oplopen et cetera. Het PPMO heeft als doel te testen of je je werk zonder gevaar voor jezelf, collega’s en anderen kunt uitoefenen. Want veilig en verantwoord werken staat voorop!

Werkgever of ondernemer?

Als brandweervrijwilliger laat je als het nodig is je werk vallen om hulp te verlenen aan jouw gemeenschap. Toch zijn er ook voordelen voor werkgevers/ondernemers. Iedere vrijwilliger krijgt bijvoorbeeld een ongevallen-, wettelijke aansprakelijkheids- en ziekengeldverzekering (voor de werkgever).  Daarnaast krijg je na je opleiding tot brandwacht een vrijstelling voor Bedrijfshulpverlening (BHV).

Social media

Delen