Sportinstructeurs

Platform Sportinstructeurs Brandweer Nederland (PSBN)

De afgelopen jaren hebben we geprobeerd om een collectief te vormen door sportinstructeurs die werkzaam zijn binnen brandweer Nederland. Helaas ontbrak het daarbij aan continuïteit. De Brandweer Sportbond Nederland (BSN) heeft nu het initiatief genomen om een platform voor sportinstructeurs te creëren daar we in een tijdperk (PPMO) zijn gekomen waarbij de positie van de sportinstructeur zeer belangrijk is.

Een van de doelen is dat we elkaar versterken in het begeleiden van de PPMO-keuringen en testen. Zeker zo belangrijk is het voorbereiden van het repressief personeel op de PPMO- (her)keuringen en de jaarlijkse fysieke test. Jaarlijks worden er 2 bijeenkomsten georganiseerd waarbij er een thema zal worden behandeld. De volgende bijeenkomst zal in het voorjaar van 2016 georganiseerd worden. Na eerdere bijeenkomsten in Ede, oefencentrum Twente, Amstelveen en Utrecht zal deze keer de locatie Deventer zijn.

Er worden meerdere regionale en nationale sportactiviteiten georganiseerd die middels de brandweer sportbond Nederland worden gepubliceerd. Via het netwerk van sportinstructeurs willen we deze sportactiviteiten meer onder de aandacht brengen van al het brandweer personeel binnen brandweer Nederland.

Coördinator PSBN, Peter Peperkamp

Hier kunt u de sportinstructeurs per regio vinden.

 

Delen