WPFG - Rotterdam 2021

De World Police & Fire Games


Voor het eerst in zijn geschiedenis komen de World Police & Fire Games (WPFG) naar Nederland. Rotterdam heeft de eer gekregen om dit grote internationale gemengde sportevenement ter wereld te organiseren. In de zomer van 2021 zullen bijna 10.000 mensen die op politie-, brandweer-, douane- en correctieafdelingen van over de hele wereld werken, deelnemen aan meer dan 60 sporten. De WPFG zal plaats vinden van vrijdag 30 juli tot en met zondag 8 augustus 2021.

De World Police & Fire Games bieden de mogelijkheid om vriendschappen te sluiten met collega's van over de hele wereld en om de wereld de betekenis van samenwerking, doorzettingsvermogen, vriendschap en loyaliteit te tonen. De belangrijkste focus van de World Police and Fire Games in Rotterdam zal liggen op dankbaarheid en respect. Namens de Nederlandse samenleving bedanken we iedereen die op politie, brandweer, douane en correcties werkt, die dagelijks hun leven riskeren voor onze veiligheid.

Wist u dat:

  • Het voor het eerst in de geschiedenis is dat de WPFG in Nederland plaats gaat vinden en dat we dit waarschijnlijk maar 1x gaan meemaken?
  • De WPFG een van de grootste sportevenementen is in de wereld, het lijkt bijna de Olympische Spelen wel.
  • Je helemaal niet (erg) goed hoeft te zijn als je mee wilt doen, meedoen is belangrijker dan winnen.
  • De sporten zijn verdeeld in leeftijdscategorie├źn: 178-29 jaar, 30-39 jaar, 40-49 jaar en 50 jaar en ouder. Er zijn ook sporten die leeftijdscategorie├źn hebben van 5 jaar.
  • Er meer dan 60 sporten zijn waaraan je deel kan nemen: o.a. vissen, boogschieten, badminton, baseball, basketbal, gewichtheffen, biatlon, bowlen, Braziliaanse Jiu-Jitsu, boksen, cross country, crossfit, wielrennen, darten, dragon boat race, hockey, golf, handbal, ijshockey, judo, karate, schieten, biljarten, straatrace, roeien, rugby, zaalvoetbal en veldvoetbal, softbal, squash, trappenlopen, surfen, zwemmen, tafeltennis, taekwondo, tennis, triatlon, ultimate firefighter, strandvolleyballen, volleybal, waterpolo, worstelen, armworstelen
Voor meer informatie kijk op de website:

WPFG Rotterdam 2021

WPFG - Rotterdam 2021

Rotterdam

Delen