Firefighter Mountain Trail 2020

Vierde Firefighter Mountain Trail op zondag 30 augustus 2020

De nieuwe datum voor de 4de editie van de Firefighter Mountain Trail - uitgesteld omwille van het coronavirus - is zondag 30 augustus 2020. De trail zal in een iets andere vorm doorgaan, rekening houdend met de veiligheidsmaatregelen inzake Corona. Lees daarom zeker ons veiligheidsprotocol op onze website http://www.zuidwestlimburg.be!

Het Corona-virus gooide roet in het eten, wat betreft onze eerste datum in maart. Uitstel naar 5 juli bleek nog niet mogelijk. Daarom kijken we nu uit naar zondag 30 augustus 2020! De trail zal dan in een iets andere vorm plaats vinden, aangepast aan de veiligheidsmaatregelen om de verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan. Graag tot dan!

Voor Benni en Chris
Deze vierde editie van de Firefighter Mountain Trail vindt als vanouds plaats op de terreinen van be-MINE in Beringen. We dragen deze editie op aan onze overleden collega's Benni en Chris. Zij lieten op zondag 11 augustus 2019 het leven bij het blussen van een brand in Beringen, vlakbij de start van de FFMT. Ook een aantal collega's geraakten toen gewond, waarvan een zwaar verbrand. De opbrengst van dit loopevenement is zowel voor de nabestaanden als voor de gewonden.

Pittige Firefighter Mountain Trail
Een avontuurlijk loopparcours op en rond de mijnterrils vormt de ideale combinatie van inspanning en ontspanning. De trail vindt plaats op een industrieel-archeologisch site die zijn gelijke niet kent in Europa.

Deelnemers kunnen kiezen tussen de afstand van 7, 12, 21 of 30 km. Er zijn op en rond de grote en kleine terril heel wat hoogtemeters te overbruggen. In totaal telden we een gemiddeld stijgingspercentage van 5,11%. Een stevige kuitenbijter dus, die start om 8:30 uur voor de afstanden van 30 en 21 km.

Eén adres: Mijnstadion, Stadionlaan 1, 3580 Beringen.

Parcours 2020

Het loopparcours bestaat onder andere uit het permanente mountainbikeparcours op de ‘kleine’ mijnterril en de bewegwijzerde wandelwegen die het Agentschap Natuur & Bos heeft uitgestippeld op ‘grote’ terril.

Je kan kiezen uit 4 afstanden:

  • 7 km - mini trail - start om 9:30 uur
  • 12 km - 1 ronde - start om 9:30 uur
  • 21 km - 2 rondes - start om 8:30 uur
  • 30 km - 3 rondes - start om 8:30 uur

Wisselbeker voor leden brandweer

Deelnemers die werken bij de brandweer kunnen meestrijden voor de wisselbeker. We maken een apart klassement op van deelnemende brandweerlieden. De tijden van de snelste deelnemende brandweerlieden worden opgeteld. De zone die over de drie afstanden heen de beste tijd neerzet, wint de FFMT-wisselbeker.

Tijdens editie 2019 won Brandweerzone Rivierenland. 

Dit jaar misschien jouw brandweer- of hulpverleningszone?

Inschrijven voor #FFMT2020

Inschrijven voor de 4de editie van de Firefighter Mountain Trail - #FFMT2020 - kan al via de site van Kraftman Chrono Timing

OPGELET: enkel online inschrijven & betalen. Inschrijven op de dag zelf, ter plaatse, is niet mogelijk.

Voorinschrijving:

  • € 10,- zonder t-shirt
  • € 20,- met t-shirt

Veiligheidsprotocol #FFMT2020
Omwille van de nog steeds geldende Coronamaatregelen is de start en het verloop van onze trail enigszins gewijzigd ten opzichte van vorige edities.

Lees daarom zeker ons veiligheidsprotocol! Hierin staan alle afspraken en maatregelen die gelden voor onze trail.

Als we ons samen aan die afspraken houden, wordt dit een hele leuke, uitdagende trail.

Het parcours kan je hier vinden.
Zie hier de poster.

 

 

Firefighter Mountain Trail 2020
Stadionlaan 1
Beringen

Delen