Wie zijn wij

Het bestuur van Brandweer Sportbond Nederland

John van der Zwan (voorzitter)

Mijn naam is John van der Zwan. Ik ben voorzitter van de Brandweer Sportbond Nederland.

Over John:
Ik ben sinds 2009 werkzaam als commandant van de brandweer Gooi & Vechtstreek en vanaf 1 november 2018 ook commandant van Brandweer Flevoland.

Al sinds mijn jeugd ben ik met sport bezig, aangezien ik dit een heerlijke uitlaatklep vind. Voetbal is mijn grote passie, maar daarnaast doe ik aan hardlopen, schaatsen, wielrennen en tennis.

Ik vind sport ook een middel dat verbindt en verbinden is iets wat voor iedereen goed is in deze tijd. Ik heb een jaar of 10 bij de brandweersportbond in het Nederlands zaalvoetbalteam en veldvoetbalteam gezeten, en heb met meerdere Europese kampioenschappen meegedaan. We zijn zelfs een keer naar de World Firefighters Games geweest in Canada, waar we het toernooi hebben gewonnen op het onderdeel veldvoetbal. Het mooie van dit soort toernooien is dat je contacten legt over de hele wereld en er achter komt, dat ieder land zaken heeft ontwikkeld die goed zijn. Daarnaast merk je overal de verbinding en warmte onderling. Het contact met andere brandweercollega’s over de hele wereld geeft een gevoel van verbondenheid. Dit is iets wat ik zie op alle evenementen, we praten met elkaar, delen ervaringen uit en in de wedstrijden gaat iedereen er vol voor.

Deze functie van de sportbond willen we uitbouwen en er voor zorg dragen dat er meer contactmomenten zijn. Iedere regio heeft hier naar mijn mening een belangrijke rol in. Zorg dat je wat organiseert en de sportbond ondersteunt hierbij.

Wij hebben de doelstelling om de sport te promoten in de regio’s en in het land, als een leuke sportieve aanvulling op het mooie brandweerwerk. En hier gaan wij ons als bestuur samen met jullie voor inzetten!

Commandant John van der Zwan (ovv foto Ton Kastermans Fotografie).jpg

Marja de Graaf-Limmen (secretaris)

Mijn naam is Marja de Graaf-Limmen. Op 1 mei 2018 ben ik begonnen als secretaris bij Brandweer Sportbond Nederland.

Over Marja:
Ik woon in Wieringerwaard, dat is een dorpje in de kop van Noord Holland. Daar ben ik brandweervrijwilliger. Verder ben ik werkzaam voor de Veiligheidsregio Noord-Holland-Noord. Mijn werkzaamheden zijn bouwplantoetsen en brandveilig leven. Daarnaast ben ik ook nog instructeur van de manschappenopleiding en mag ik deze manschappen bij een tussentijdse toets beoordelen.

Wat sporten betreft mag ik wel wat meer gaan doen. In het verleden heb ik veel gevolleybald, maar dat komt nu niet zo goed uit omdat ik les geef op de trainingsavond. Ik probeer weer het hardlopen op te pakken en regelmatig (droog) te roeien en op de crosstrainer te staan. 

 

Marja de Graaf-Limmen.jpg

Robin Macco (penningmeester)

Ik ben Robin Macco en ik woon in Bennekom. Sinds 1 januari 2017 ben ik penningmeester van de Nederlandse Brandweer Sportbond.

Over Robin:
In het dagelijks leven werk ik als communicatieadviseur en woordvoerder bij Brandweer Gooi en Vechtstreek. Daarnaast ben ik ook regelmatig op straat te vinden als  operationeel woordvoerder en Communicatieadviseur CoPI.

Ik werk sinds 2009 bij Brandweer Gooi en Vechtstreek waar ik als Postcommandant Weesp ben begonnen.

Voordat ik bij de brandweer begon heb ik 12 jaar bij het Centrum voor Werk en Inkomen gewerkt, het voormalige Arbeidsbureau. Daar ben ik consulent, teamleider en vestigingsmanager geweest maar mijn loopbaan ben ik begonnen bij het Korps Mariniers, waar ik enkele jaren als marinier heb gediend, Qua Patet Orbis. 

Naast hardlopen, wielrennen en zeilen ben ik dol op skiën. Dat laatste doe ik al veertig jaar en ik vind het echt een machtige sport! Het liefst ga ik meerdere keren per jaar naar de sneeuw maar in de zomer vaar ik ook erg graag rond in Nederland.

Robin.jpg

Peter Peperkamp (bestuurslid)

Ik heet Peter Peperkamp. Ik ben bestuurslid bij de Brandweer Sportbond Nederland.

Over Peter:
Ik woon samen met mijn vriendin in Hengelo (Ov). Wij hebben 2 kinderen, Pien en Sam. Voordat ik voor de brandweer Enschede ging werken was ik werkzaam voor de Koninklijke Luchtmacht (KLU). In de functie van sportinstructeur heb ik vele jaren met bovengemiddeld plezier bij de KLU gewerkt, eerst in Arnhem en later bij de Vliegbasis Twenthe. Naast het uitvoeren van mijn vak heb ik ook diverse opleidingen en cursussen gevolgd, waaronder Trainer-coach 1 voetbal en Academie voor lichamelijke Opvoeding (ALO-Tilburg).

De Vliegbasis Twenthe ging rond 2007 dicht en ik ben voor de Gemeente Enschede, afdeling Brandweer gaan werken in de functie van Coördinator Sport. Momenteel verzorg ik de fysieke trainingen voor beroeps en vrijwilligers. Dit zijn belangrijke trainingen, vooral ter voorbereiding op de PPMO. Daarnaast vind ik fijn om met de medewerkers deel te nemen aan sportwedstrijden binnen brandweer Nederland. Jaarlijks organiseren wij (onder auspiciën van de BSN) het Twens- en de Nederlandse kampioenschappen golf. 

Binnen het bestuur wil ik graag meewerken aan het ondersteunen van diverse sportwedstrijden en/of toernooien. De bezetting van deelnemers aan alle sportwedstrijden is nu nog te laag. De komende jaren gaan we hard werken aan het vergroten van deelname aan sportevenementen.

Hopelijk zien we elkaar bij een van de sportactiviteiten.

Peter Peperkamp.jpg

Henk van de Burg (bestuurslid)

Ik ben Henk van de Burg. Als sporter en momenteel als bestuurslid ben ik al sinds 1982 betrokken bij de Brandweer Sportbond Nederland.

Over Henk:
In 1981 gestart in de 24 uurs dienst bij het Korps Marine Brandweer in Den Helder. In 2002 de overstap gemaakt naar de Regionale brandweer (latere Veiligheidsregio Noord-Holland Noord).

In 1982 werd ik voor het eerst geselecteerd voor het nationale zaalvoetbal team van de brandweer en heb meer dan 100 interlands gespeeld. Naast het behalen van diverse zilveren en bronzen medailles werd het hoogtepunt bereikt in 1990 toen wij, in Wenen, de Europese titel wisten binnen te halen.

Ook bij het veldvoetbal ben ik jaren lang actief geweest. Twee maal een derde plaats bij Europese kampioenschappen en de gouden medaille, tijdens de in 1996 gehouden World Fire Fighter games in Canada, waren fantastische prestaties.
Op dit hoogtepunt gestopt met het Nationale team en me verdienstelijk gemaakt als penningmeester van de afdeling veldvoetbal en vele jaren van voorzitterschap van het zaalvoetbal. Rond 2000 ben ik toegetreden in het (hoofd)bestuur van de brandweer Sportbond.

Jaarlijks organiseer ik samen met een aantal medebestuursleden, het Nationaal brandweer zaalvoetbalkampioenschap waar helaas steeds minder teams (korpsen) zich voor opgeven.
Het Nederlands brandweerzaalvoetbalteam neemt regelmatig deel aan nationale en Internationale toernooien en wil tijdens de WPFG van 2021 in Rotterdam met een zo sterk mogelijke selectie deelnemen. Mogelijk zal de bondscoach ook een veldvoetbal team samenstellen want het zou natuurlijk fantastisch zijn als we in Rotterdam aan zoveel mogelijk sporten kunnen deelnemen.

In mijn vrije tijd probeer ik tegen een bal te slaan (golf) sta ik in de winter op ski’s en klus ik in en om het huis.

 

Foto Henk van de Burg

Delen