FAQ WFG 2020

COVID-19 en de WFG2020
Op 20 maart jl. heeft de organisator aangegeven dat er op dat moment geen signalen waren dat de WFG2020 niet door zou gaan. Dit is uiteraard geen garantie maar bij het annuleren door jou als deelnemer krijg je je betaalde inschrijfgeld tot 1 juli volledig terug. Na 1 juli krijg je een deel van je inschrijfgeld terug. De organisatie heeft aangegeven dat indien de WFG2020 van hun kant uit wordt geannuleerd je het inschrijfgeld terugkrijgt. Zie ook Annuleren.

Sporten
Tijdens de WFG kun je mee doen aan maar dan 40 sportdisciplines waarvan er een groot aantal nog onderverdeeld zijn. Dit betekent dat er voor jou altijd een sport is waar je je lekker bij voelt. Een actueel overzicht vind je via https://www.wfg2020.dk/en/sports/ Door te kiezen voor een sport kom je onder andere meer te weten over de dag waarop de sportactiviteit plaats vindt, de verschillende leeftijdscategorieën, de locatie en aanvullende voorwaarden.

Doping controle
De WFG2020 worden voor een groot deel georganiseerd door lokale Deense sportverenigingen. Deze verenigingen hebben voor hun reguliere activiteiten afspraken gemaakt met “Antidoping Denmark en de WADA” Tijdens de WFG2020 gelden daarom de reguliere Deense regels en kan er gecontroleerd worden op het gebruik van doping.

Registratie – inschrijven
Via de link die je vindt op  https://register.wfg2020.dk kun je je inschrijven voor de WFG2020. De inschrijving sluit op 1 juli. Houd er rekening mee dat er voor sommige sportactiviteiten een maximum aan deelnemers geldt.

Wie mogen er deelnemen
Aan de World Firefighter Games mag deelgenomen worden door brandweermensen met een vrijwillige en/of beroepsaanstelling, FLO’ers, gepensioneerden, kantoor- of dagdienstmedewerkers én dat is uniek aan deze spelen: familieleden vanaf 18 jaar.

Supporters
Geregistreerde supporters hebben als toeschouwer toegang tot alle sporten, de Game Village en onbeperkt gebruik van het openbaar vervoer. Ook mogen zij onder bepaalde voorwaarden deelnemen aan de georganiseerde activiteiten. Je krijgt net als de deelnemers een speciale pas die je zichtbaar dient te dragen om toegang te krijgen tot o.a. de genoemde zaken. Je hoeft je als supporter niet te registreren maar dan mis je wel een deel van de “lol”. De kosten van de registratie kun je terug vinden bij “kosten voor deelname”.

Indeling in leeftijdsklassen
Als deelnemer word je ingedeeld in een leeftijdsklasse. De standaard leeftijdsklassen zijn: 18 – 29 jaar, 30 – 39 jaar, 40 – 49 jaar en ouder dan 50 jaar maar bij een aantal sporten wordt hiervan afgeweken. Bij de door jouw gekozen sport vind je de geldende indeling.

Wanneer vind de WFG2020 het plaats
De spelen vinden plaats vanaf zaterdag 22 augustus tot en met zaterdag 29 augustus 2020.

Sluitingsdatum registratie
De sluitingsdatum is om dit moment gesteld op 1 juli 2020. Wellicht wijzigt dit in verband met de COVID-19. Geadviseerd wordt om de website van de WFG2020 in de gaten te houden: https://www.wfg2020.dk/en/

Inschrijving aan sportactiviteit wijzigen
Zolang het maximale aantal deelnemers aan een sportactiviteit nog niet bereikt is kun je je nadat je geregistreerd bent tot 1 juli inschrijven voor een sportactiviteit. Na 1 juli is dit niet meer mogelijk.
Zie ook “sluitingsdatum registratie”.

Deelnemers- en supporterspas
Om deel te mogen nemen aan de WFG moet je in het bezit zijn van een deelnemerspas. Deze ontvang je bij je registratie in de Game Village. Ook de supporterspas wordt hier verstrekt. Bij de registratie dien je je te legitimeren en wordt de pas gepersonaliseerd (= foto gemaakt voor op de pas).

Game Village
Dit is dé ontmoetingsplek voor de deelnemers en geregistreerde supporters tijdens de WGF2020. Hier vindt o.a. de inschrijving plaats, krijg je aanvullende informatie over de sporten en vind je het centrale informatiepunt. Overdag en in de avonduren vindt hier een aantal sportevenementen plaats, kun je tijdens het sporten door, met name in de avonduren, een drankje drinken en een hapje eten. Je hebt alleen toegang tot de Game Village met een deelnemers- of supporterspas.

Registratiebureau
Het registratiebureau vind je in de Game Village. Hier krijg je onder andere je deelnemers- of supporterspas, je gratis vervoerspas en krijg je antwoord op eventuele vragen. De openingstijden van het registratiebureau kun je terugvinden op de website van de WFG2020.

Kosten voor deelname
De inschrijfkosten voor de sporter bedragen $190 per persoon en ben je supporter dan betaal je $80.  Voor deze $190  kun je je onbeperkt inschrijven voor alle sporten mits dit realistisch is. Je kunt je niet inschrijven voor twee sporten die gelijktijdig plaats vinden.
Alleen voor golfers zijn er aanvullende kosten. Dit komt waarschijnlijk door de hoge kosten van het gebruik van de golfbaan. De aanvullende kosten voor een golfer bedraagt $180 per persoon.

Annuleren en aanbrengen wijzigingen
Het is mogelijk om na je registratie wijzigingen aan te brengen als het maximaal aantal deelnemers aan een sport of evenement nog niet bereikt is. Indien aangebrachte wijzigingen kosten met zich mee brengt of omdat je geld terugkrijgt dan wordt dit automatisch verwerkt en krijg je een betalingsverzoek of geld teruggestort. Dit geldt alleen voor wijzigingen met betrekking tot de sport golf en het openingsdiner. De wijzigingen in andere sporten is inbegrepen in het inschrijfgeld van $ 190.

Annuleren is tot 1 juli 2020 gratis. Daarna betaal je afhankelijk van het moment van annuleren de volgende eigen bijdrage:

  • na 1 juli tot en met 1 juli: 50%
  • van 15 juli tot en met 31 juli: 75%
  • na 1 augustus: 100%

Tegemoetkoming in de kosten
Er zijn geen landelijke afspraken gemaakt dat je bij deelname aan de WFG2020 een tegemoetkoming van je (brandweer) werkgever krijgt voor je reis- en/of verblijfskosten of de inschrijfkosten. Mogelijk dat er hier binnen je regio afspraken over zijn gemaakt maar die zijn bij ons onbekend. Neem hiervoor contact op met je direct leidinggevende als je meer wilt weten over eventuele regionale regelingen.

Sportkleding
Vanuit de Brandweer Sportbond Nederland krijgt iedere deelnemer een kledingpakket bestaande uit een trainingspak, polo en windjack. Het kledingpakket maakt onderdeel uit van een bestaande (met name oranje) kledinglijn. Het op eigen kosten bestellen van extra kleding is mogelijk. Om in het bezit te komen van het standaard kledingpakket moet je een mail sturen naar k.splinter@brandweerflevoland.nl We vragen wel om een kopie van je registratieformulier als bijlage aan de mail toe te voegen.

Overall dagprogramma
Onderstaand programma kan wijzigen

22 augustus       Game Village is geopend
                               Openingsceremonie
                               Muster Atleten parade (optocht door Aalborg)

23 augustus       Game Village is geopend
                               Welkomstdiner

24 augustus       Game Village is geopend
                               Diverse sportactiviteiten

25 augustus       Game Village is geopend
                               Diverse sportactiviteiten

26 augustus       Game Village is geopend
                               Diverse sportactiviteiten

27 augustus       Game Village is geopend
                               Next Host Night

28 augustus       Game Village is geopend
                               Diverse sportactiviteiten

29 augustus       Game Village is geopend
                               Diverse sportactiviteiten
                               Bucket parade
                               Sluitingsceremonie

Vervoer naar Aalborg
Aalborg ligt op ongeveer 1000 km van Nederland en is gemakkelijk te bereiken met de auto of trein. Ook bestaat de mogelijkheid om naar Aalborg te vliegen. Het openbaar vervoer in Aalborg is gratis voor geregistreerde deelnemers en supporters.

Reisdocumenten
Deelnemers en supporters met een Nederlandse paspoort hebben geen visum nodig.

Accommodatie
Door de organisatie van de WFG2020 zijn prijsafspraken gemaakt met een groot aantal hotels in zowel Aalborg als de directe omgeving . Meer informatie van de betreffende hotels vind je via https://www.wfg2020.dk/en/accommodation/
Je kunt uiteraard ook zelf een hotel zoeken via bijvoorbeeld https://www.booking.com of een plek reserveren op één van de twee campings in Aalborg. Door zelf te gaan zoeken ben je meestal goedkoper uit.

Toeristische bezienswaardigheden
In Aalborg en Noord Jutland zijn vele toeristisch bezienswaardigheden te vinden. Hier vind je informatie over een aantal van deze bezienswaardigheden: 

Aanvullende activiteiten
Op dit moment is er één aanvullende activiteit bekend waar je voor moet betalen:  het welkomstdiner op 23 augustus. Hier dien je je bij of na je registratie voor aan te melden. De kosten zijn niet gering: $85 per persoon maar het is de moeite waard: het is gezellig, waarschijnlijk livemuziek, onbeperkt eten en voldoende te drinken. Enig minpuntje: verplicht luisteren naar een aantal toespraken.

Meer informatie met betrekking tot de aanvullende activiteiten: wfg2020.dk/en/about-wfg-2020/social-events/

Naast deze betaalde activiteit kun je als deelnemer of supporter ook deelnemen aan de openings- en sluitingsceremonie en de Next Host Night. Voor deze activiteiten kun je je niet vooraf aanmelden maar in Aalborg kun je hiervoor kaarten regelen (in de Game Village). Voor de Next Host Night is een beperkt aantal kaarten beschikbaar. Meer informatie over deze drie activiteiten krijg je bij de aanmelding bij het registratiebureau in te Game Village.

Nieuwsbrief van de WFG2020
Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Schrijf je dan in via: https://mailchi.mp/df820c2fdf11/world-firefighters-games-2020