WPFG uitgesteld

  • Rotterdam
  • 06 juli 2020

Het coronavirus heeft de hele wereld in zijn greep, waaronder de World Police & Fire Games. Vanwege de onvoorspelbaarheid van de pandemie heeft de federatie van de World Police & Fire Games, in overleg met ons, de organisatie van de WPFG Rotterdam, besloten de Games niet te organiseren in 2021 en verder te onderzoeken hoe we het evenement mogelijk kunnen maken in 2022. 
 
De Spelen zouden plaatsvinden van 30 juli tot 8 augustus 2021 in Rotterdam. Gezien de onzekerheid over de ontwikkeling van een vaccin, de gezondheidsrisico's en de te nemen maatregelen, achten wij het niet verantwoord het politie-, brandweer-, douane- en gevangeniswezen wereldwijd aan te moedigen om volgend jaar samen deel te nemen aan dit grootschalige gemengd -sport evenement. De inschrijving voor deelnemers zou direct na de zomer openen. Door de huidige reisbeperkingen en terughoudendheid van mensen om te reizen, is het niet realistisch te verwachten dat het evenement in 2021 de eerder voorziene aantallen deelnemers en toeschouwers zou trekken.

Bovendien wordt de zomer van 2021 ook een onverwacht drukke evenementenzomer door het doorschuiven van veel (sport)evenementen. ,,De media-aandacht en inzet van vrijwilligers moet met al deze evenementen gedeeld worden.’’
 
Een ander aspect is dat er vanwege het coronavirus momenteel te veel onzekerheden zijn om een ​​effectieve voorbereiding op de World Police & Fire Games in 2021 mogelijk te maken. Door nu dit besluit te nemen, geven we in de eerste plaats tijdige duidelijkheid aan de deelnemers, maar ook aan alle partijen die betrokken zijn bij de organisatie van de World Police & Fire Games 2021. Als gevolg hiervan verwachten we de impact van de beslissing om het evenement te verplaatsen te beperken. 
 
De organisatie van de WPFG Rotterdam blijft onvermoeibaar doorwerken om alle gevolgen in kaart te brengen, zodat we in 2022 van een onvergetelijke editie kunnen genieten. Allereerst wordt er met alle betrokken partijen vastberaden naar gestreefd om een ​​nieuwe datum.
 
We verwachten u hier binnen enkele weken meer over te kunnen vertellen. We houden u op de hoogte van de ontwikkelingen. Blijf op de hoogte via deze nieuwsbrief en social media.
 
Blijf veilig!
 
Met vriendelijke groet,
De organisatie van de World Police & Fire Games Rotterdam

Delen