Verslag NK Survival Neede - 20 oktober 2019

  • Neede
  • 04 november 2019

Regen extra hindernis bij NK Survival Brandweer
Alsof er nog niet genoeg hindernissen zijn, maakt de regen het NK Survivalrun Brandweer extra zwaar.

De balken van de klimhindernissen zijn door de regenval in het Achterhoekse Neede doornat en glad geworden.

Verhalen
Het mooie aan deze sport is dat iedereen een eigen verhaal heeft aan de finish. Bijna 1.000 deelnemers, bijna 1.000 verhalen. Zo verschijnen een aantal brandweercollega’s uit het Noorden van Nederland te laat aan de start. Ben benieuwd naar hun verhaal. Mijn verhaal begint ‘s morgens als ik kom aanfietsen en de rode brandweerbusjes van de deelnemers op de parkeerplaats zie staan. Dan weet ik: het NK staat op het punt van beginnen.

Wedstrijd
Na de start verdwijnen de blauwe brandweershirtjes van de uiteindelijke nummers 1 en 2 al snel uit mijn gezichtsveld. Ik bijt me stuk in het houthakken. Een klein stukje hard hout waar geen doorkomen aan is. Ik verlies kostbare tijd, veel deelnemers halen me in en ik zie het klassement aan me voorbij schieten. Dan volgen een aantal zware combinatiehindernissen. Deze doorsta ik goed en ik krijg weer een beetje hoop. Een waterdoorwaarding en een nethindernis verder, stuit ik op spekgladde triangeltjes. Ze zijn bijna niet vast te houden. Ik pers alle krachten uit mijn lichaam en het lukt me om met mijn vingertoppen de overkant te bereiken. Dan haal ik wederom een “blauw brandweershirtje” in. Via aanmoedigingen langs de kant hoor ik tot mijn verbazing dat ik nu 3e lig. De motivatie is weer helemaal terug en het is een kwestie van de plek vasthouden. Na de laatste touwhindernis boven de plaatselijke Hofmaatvijver weet ik het zeker en verschijnt de glimlach op mijn gezicht. De 3e plaats is veiliggesteld. Nu lekker nagenieten in de tent op het finishterrein. Benieuwd naar de vele verhalen die zullen komen.

Uitslag

Heren:

  1. Johan Hoek 00:53:56
  2. Peter van Doren 01:02:53
  3. Rob Dimmendaal 01:13:30

Dames:

  1. Tessa van Ommen 01:32:57
  2. Erica Oude Meijers 01:32:58
  3. Marleen Krol 02:27:29

Vrijwilligers
Laten we ook de 250 vrijwilligers niet vergeten die dit mooie evenement mede mogelijk hebben gemaakt. Wat een mooie sport is het toch. Tot volgend jaar!

Rob Dimmendaal

Delen