Verslag NK halve marathon - 14 april Enschede

  • Enschede
  • 06 mei 2019

Op zondag 14 april jl. werd het NK halve marathon in Enschede georganiseerd.

Tijdens de marathondag konden de deelnemers kiezen uit 4 afstanden: 5, 10, 21 of 42 km. Alle afstanden stonden in het teken van de Twentse kampioenschappen. Naast deze kampioenschappen konden de deelnemers aan de halve marathon ook strijden voor de titel van de snelste loper (NK) van de brandweer.

Bij de dames werd Manon Oude Wolbers (regio Twente) 1e en dus kampioen van Nederland in een tijd van 1:45:07.
Op de tweede plaats is Kelly Ruler (regio VRU/Haaglanden) geëindigd in 1:47:11. Kelly had op zaterdag nog een trial gelopen in München. Hele knappe tijd voor een uitloop sessie!
De derde plaats werd door Tessa van Ommen (regio Twente) ingenomen. Zij deed er 2:04:43 over. Ze heeft beloofd om volgend jaar haar tijd te verbeteren😊

Hopelijk zijn er volgend jaar meer dames die mee willen doen daar er nu maar 5 enthousiaste dames aan de start voor deze afstand stonden. Twente klinkt ver weg maar in de praktijk valt het reuze mee.

Bij de mannen werd er ook hard gelopen. Ferry van den Berg (regio Twente ) liep een prima tijd: 1:25:44. Dit betekent dat hij gemiddeld meer dan 14,7 km/uur heeft gelopen. Hiermee werd Ferry 85 op een totaal van 2607 deelnemers en 1e binnen de groep brandweer. Een prima Nederlands kampioen.
Op de tweede plaats kwam Maarten Janssen (regio Twente) binnen in een tijd van 1:26:27. Geen gekke prestatie daar hij ook al Nederlands kampioen traplopen is geweest en vooral bekend is van het mountainbike rijden en Nederlands kampioen mountainbike marathon achter zijn naam heeft staan.
De derde plek was voor Henk Jan Koier (regio Limburg Noord) in een tijd van 1:28:25. Vorig jaar was Henk Jan nog de winnaar (1:31:41). Een verbetering van zijn tijd met 3 min 16 sec.

Op deze dag hadden we meerdere opmerkelijke situaties.
Ten eerste is het parcours gewijzigd waardoor wij ons rennerskwartier op een andere locatie moesten opbouwen. Dit is prima verlopen. We stonden lekker in de zon onder genot van muziek, hap en sap.
Ten tweede: dat de winnaar van de 5 km, Remy van der Beek (regio Twente) in een tijd van 19:20 (gemiddeld 15,517 km/uur) liep was misschien niet zo opmerkelijk. Al is de snelheid best hoog. Na de 5 km (start om 10:15 uur) kwam Remy terug in het rennerskwartier met het verzoek of hij ook nog de 10 km (start 13:30 uur) kon lopen. Met een borstnummer van een ander heeft hij ook de 10 km gelopen. Door, hoofdwaarschijnlijk, de goeie warming up heeft hij ook de 10 km gewonnen. Hiervoor had hij slechts 40:30 (gemiddeld 14,815 km/uur) nodig. Laten we zeggen dat het een buitengewoon knappe prestatie is.

We kunnen gelukkig stellen dat het weer een geslaagde dag is geweest en we kijken nu al uit naar volgend jaar. Graag wil regio Twente u uitnodigen om daar bij te zijn.

Delen