Verruiming avondklok: aanpassing brandweeractiviteiten

  • Nederland
  • 26 maart 2021

Naar aanleiding van de persconferentie van het kabinet op 23 maart jl. is in overleg met het platform Vakbekwaam Blijven een infographic opgesteld. Deze is vrijdag ook in de RCDV toegelicht. Doel van deze infographic is het bieden van een handreiking aan het land, wat nu wel kan worden gedaan door onze brandweercollega’s. Uiteraard kan elke regio op basis van de situatie in de regio besluiten de vakbekwaamheidsactiviteiten anders uit te voeren. Na iedere persconferentie wordt bezien of de infographic dient te worden bijgesteld. Op deze website is de meest recente versie te vinden.

Om verwarring te voorkomen wordt de ‘Routekaart vakbekwaamheid’ ingetrokken. Deze routekaart heeft ons geholpen bij het aantrekken van de maatregelen, maar is niet eenvoudig terugwaarts te lezen.

Gedetailleerde handreikingen voor het veilig uitvoeren van de verschillende vakbekwaamheidsactiviteten zijn terug te vinden in de Brancherichtlijn COVID-19 van Brandweer Nederland.

Zie ook eerdere berichtgeving over de gevolgen van de lockdown voor de brandweer: Gevolgen verlenging lockdown brandweer.

Delen