Schrijf je in en vaar mee met Roze Rood!

  • Amsterdam
  • 30 juni 2017

Nergens anders ter wereld vind je een festival dat vergelijkbaar is met de Amsterdam Gay Pride. Het hoogtepunt is toch wel de Canal Parade, waar meer dan tachtig boten door de grachten varen. Op 5 augustus vaart er voor het eerst een boot van ons netwerk Roze Rood mee. En jij kunt met ons meevaren! 

'We streven ernaar om vanuit alle regio’s collega’s mee te laten varen', begint Ton Boer, vrijwilliger in Hollands Midden en secretaris van het netwerk. 'De leden van het netwerk Roze Rood zijn reeds gevraagd. Nu is de inschrijving geopend voor alle brandweercollega's.' Wil jij meevaren op de brandweerboot tijdens de rondvaart op 5 augustus? Stuur dan een mail naar rozerood@brandweernederland.nl en vermeld daarbij je naam, functie, veiligheidsregio en emailadres. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, het kan dus zijn dat een loting plaatsvindt waarbij de opvarenden bepaald wordt. De inschrijvingsperiode loopt tot 10 juli. Graag zien wij je inschrijving tegemoet!

De Brandweerboot

'Door mee te varen met de Canal Parade laten we zien dat de brandweer in Nederland zich inzet voor een ‘kleurrijke’, prettige en veilige werkomgeving. We laten zien dat iedereen bij de brandweer kan werken. Ongeacht wie je bent', geeft Ton aan. 'We zorgen ervoor dat de achtergrond van de opvarenden zo divers mogelijk is. Dus nee, geen boot vol homo’s. Ons netwerk is niet alleen roze, maar vooral rood. Met de collega’s van het netwerk maken we maar een klein percentage van de 30.000 collega’s van Brandweer Nederland. En uiteraard nemen we deel met de ethiek die je van de brandweer mag verwachten. Zo komen er geen ontblote, gespierde mannen in Speedo’s op onze boot die elkaar en het publiek nat spuiten’, grapt Ton. ‘Dat doen we op straat toch ook niet. De wens van het bestuur is dat er op de boot een vertegenwoordiging staat van de brandweer, als dusdanig herkenbaar. Collega’s in uitruk- en kazernekleding en in uniform. De boot zal herkenbaar zijn als brandweer en uiteraard zullen diverse showelementen niet ontbreken, het blijft immers een festival.’

 

 

Roze-Rood-Boot.jpg

Netwerk Roze in Rood

Voor een 'kleurrijke', prettige en veilige werkomgeving.

Roze-Rood-Regenboogvlag.jpg

Delen