Brandweer trotse deelnemer Canal Parade

  • Nederland
  • 11 februari 2019

‘De brandweer is er van en voor iedereen!’ Bernadette Bakker, bestuurslid van het netwerk Roze in Rood was afgelopen zondag aanwezig in Amsterdam. Daar werd bekend gemaakt dat het brandweernetwerk Roze in Rood ook dit jaar met een eigen boot mag meevaren met de Amsterdam Canal Parade.

‘Het is en blijft belangrijk om de boodschap uit te dragen dat wij als brandweer in Nederland staan voor een organisatie waarin iedereen zichzelf kan zijn. Met onze deelname willen we laten zien dat ook LHBTI’ers bij de brandweer passen. Niet alleen voor de burgers, maar ook aan onze brandweermensen. Door de deelname aan de Canal Parade willen wij hen stimuleren ruimdenkend te zijn en open te staan voor diversiteit. Uiteraard steken we hiermee ook alle collega’s die nog niet uit de kast durven komen een hart onder de riem: de brandweer omarmt je.’

Roze Rode helden

Stephan Hanegraaf was ook aanwezig bij de bekendmaking: ‘Ieder jaar vaart de Canal Parade met een eigen thema. Dit jaar is het algemene thema ‘remember the past, create the future’. Wij richten ons vooral op de toekomst met onze slogan Samen naar een kleurrijke toekomst. Want daar staan we voor en daar gaan we voor. Samen sterk, samen veilig.’

Netwerk Roze in Rood

Voor een 'kleurrijke', prettige en veilige werkomgeving.

Roze-Rood-Regenboogvlag.jpg

Inschrijving brandweerboot

Nu duidelijk is dat de brandweer wederom met een eigen boot deelneemt aan de Canal Parade, begint het netwerk met de voorbereidingen. Inschrijven voor de brandweerboot start dit voorjaar. Houd hiervoor onze website in de gaten!

Amsterdam Gay Pride

Nergens anders ter wereld vind je een festival dat vergelijkbaar is met de Amsterdam Gay Pride. Het hoogtepunt is toch wel de Canal Parade, waar meer dan tachtig boten door de grachten varen. Op zaterdag 3 augustus vaart er weer een boot van ons netwerk Roze in Rood mee.

Eigen boot

In 2017 voeren leden en ambassadeurs van het netwerk Roze Rood voor de eerste keer mee met een eigen boot. Daarvoor was het netwerk vertegenwoordigd op de boten van Defensie en van het Ministerie van Veiligheid & Justitie.

Roze in Rood op Facebook

Like je ons op Facebook? Daar leer je meer collega's en geïnteresseerden kennen.
Je vindt het netwerk Roze in Rood op:

Roze-Rood-Regenboogvlag.jpg

Delen