Brandweer ook dit jaar ingeloot voor de Canal Parade!

  • Nederland
  • 13 februari 2018

“De brandweer maakt zich hard voor een kleurrijke, prettige en veilige werkomgeving. Daar staan we voor en daar gaan we voor!” Bernadette Bakker, bestuurslid van het netwerk Roze Rood was afgelopen zondag aanwezig in de Sugar Factory. Daar werd bekend gemaakt dat het brandweernetwerk Roze Rood dit jaar voor de tweede keer met een eigen boot mag meevaren met de Amsterdam Canal Parade.

Bernadette is heel blij met dit nieuws: “De brandweer staat voor een open werkomgeving waarin iedereen zichzelf kan zijn. Met onze deelname aan de Canal Parade erkennen en steunen wij LHBTI in onze organisatie. Wij laten aan hen, aan alle andere medewerkers en aan alle mensen in Nederland zien dat zij onderdeel zijn van de brandweerorganisatie en dat wij daar trots op zijn. Wij willen hen stimuleren zichzelf te zijn en uit te komen voor wie zij zijn.”
(tekst gaat onder de foto's verder) 

Netwerk Roze in Rood

Voor een 'kleurrijke', prettige en veilige werkomgeving.

Roze-Rood-Regenboogvlag.jpg

Roze Rode helden

Netwerklid Sarah van der Meer was ook aanwezig bij de bekendmaking en licht de slogan van de brandweerboot toe: “Ieder jaar vaart de Canal Parade met een eigen thema. Dit jaar is het algemene thema ‘heroes’. Brandweermensen zijn voor ons geen helden. Wij zijn vakmensen die gedreven en met passie ons werk doen. Bij de brandweer ben je juist een held als je niet in het standaard plaatje past. Daarom ook onze slogan op de boot: Roze Rode Helden.”

Inschrijving brandweerboot

Nu duidelijk is dat de brandweer wederom met een eigen boot deelneemt aan de Canal Parade, gaat het netwerk starten met de voorbereidingen. Inschrijven voor de brandweerboot start dit voorjaar. Houd hiervoor onze website in de gaten!

Amsterdam Gay Pride

Nergens anders ter wereld vind je een festival dat vergelijkbaar is met de Amsterdam Gay Pride. Het hoogtepunt is toch wel de Canal Parade, waar meer dan tachtig boten door de grachten varen. Op zaterdag 3 augustus vaart er weer een boot van ons netwerk Roze in Rood mee.

Eigen boot

In 2017 voeren leden en ambassadeurs van het netwerk Roze Rood voor de eerste keer mee met een eigen boot. Daarvoor was het netwerk vertegenwoordigd op de boten van Defensie en van het Ministerie van Veiligheid & Justitie.

Roze in Rood op Facebook

Like je ons op Facebook? Daar leer je meer collega's en geïnteresseerden kennen.
Je vindt het netwerk Roze in Rood op:

Roze-Rood-Regenboogvlag.jpg

Delen