Brandweerboot present tijdens Canal Parade

  • Nederland
  • 10 juli 2018

Nergens anders ter wereld vind je een festival dat vergelijkbaar is met de Amsterdam Gay Pride. Het hoogtepunt is toch wel de Canal Parade, waar meer dan tachtig boten door de grachten varen. Op zaterdag 4 augustus vaart er voor de tweede keer een boot van ons netwerk Roze Rood mee.

“De brandweer staat voor een open werkomgeving waarin iedereen zichzelf kan zijn.” Bernadette Bakker, bestuurslid van het netwerk Roze Rood geeft aan dat de brandweer met haar deelname aan de Canal Parade de LHBTI in onze organisatie erkent en steunt: “Wij laten aan hen, aan alle andere medewerkers en aan alle mensen in Nederland zien dat zij onderdeel zijn van de brandweerorganisatie en dat wij daar trots op zijn. Wij willen hen stimuleren zichzelf te zijn en uit te komen voor wie zij zijn.”
(tekst gaat onder de foto's verder)

Netwerk Roze in Rood

Voor een 'kleurrijke', prettige en veilige werkomgeving.

Roze-Rood-Regenboogvlag.jpg

Roze Rode helden

Ieder jaar vaart de Canal Parade met een eigen thema. Dit jaar is het algemene thema ‘Heroes’. Bernadette: “Brandweermensen zijn voor ons geen helden. Wij zijn vakmensen die gedreven en met passie ons werk doen. Bij de brandweer ben je juist een held als je niet in het standaard plaatje past. Daarom ook onze slogan op de boot: Roze Rode Helden.”

Wil je meer weten over het netwerk of de deelname aan de Amsterdam Canal Parade, ga dan naar www.brandweernederland.nl/rozerood

Amsterdam Gay Pride

Nergens anders ter wereld vind je een festival dat vergelijkbaar is met de Amsterdam Gay Pride. Het hoogtepunt is toch wel de Canal Parade, waar meer dan tachtig boten door de grachten varen. Op zaterdag 3 augustus vaart er weer een boot van ons netwerk Roze in Rood mee.

Eigen boot

In 2017 voeren leden en ambassadeurs van het netwerk Roze Rood voor de eerste keer mee met een eigen boot. Daarvoor was het netwerk vertegenwoordigd op de boten van Defensie en van het Ministerie van Veiligheid & Justitie.

Roze in Rood op Facebook

Like je ons op Facebook? Daar leer je meer collega's en geïnteresseerden kennen.
Je vindt het netwerk Roze in Rood op:

Roze-Rood-Regenboogvlag.jpg

Delen