De kracht van gevoel!

  • Nederland
  • 12 januari 2018

In Drenthe zijn er maar weinig rechte wegen. Dat maakt het reizen spannend: je weet niet wat er na de bocht komt. Zo verrassend is ook het programma voor de tweedaagse van het Netwerk Brandweervrouwen. Waar? In Drenthe natuurlijk!

Van mentale kracht en weerbaarheid tot humor en gezelligheid. Het Netwerk Brandweervrouwen organiseert samen met de Veiligheidsregio Drenthe op 16 en 17 maart een tweedaagse die je niet snel zult vergeten. Een uitdagend, inspirerend en gevarieerd programma waarbij je ervaart dat diversiteit een Kracht is!

Alle brandweervrouwen en leden van het netwerk Roze Rood, ‘koud’ en ‘warm’, jong en oud zijn van harte welkom tijdens de tweedaagse van het Netwerk Brandweervrouwen in het mooie Drenthe.

Diversiteit bij de brandweer

’Vrouwelijke kwaliteiten zijn even noodzakelijk voor een bedrijf als mannelijke. Vrouwen binnen de brandweer zorgen voor meer diversiteit en verandering’, licht Ellen Buskens, voorzitter van het netwerk Brandweervrouwen toe. Maar diversiteit is volgens Ellen veel meer dan alleen man-vrouw: ‘Diversiteit zit ook in de verschillende kwaliteiten en opleidingen van mensen, in manier van werken, in cultuur, voorkeuren en de manier van denken. Dit hebben we als Brandweer Nederland nodig om mee te kunnen gaan met een veranderende samenleving, om te kunnen vernieuwen. Daarom zijn niet alleen alle brandweervrouwen uitgenodigd, maar zijn onze Roze Rode collega’s ook meer dan welkom.’

Vanuit je kracht

‘Het netwerk Brandweervrouwen staat voor deze diversiteit. Met onze Tweedaagse stimuleren we de vrouwen en LHBT’ers om vanuit hun kracht een plek in te nemen aan tafel en op de werkvloer en bieden we ze een mooie kans om te netwerken. Hierdoor kunnen we elkaar versterken met onze ervaringen.’

Uitdagend, inspirerend en gevarieerd programma

De vrijdag starten we ‘op zijn Drents’, bezoeken we de informatiemarkt en bespreken we de impact van weerbaarheid. Een pittig en mogelijk herkenbaar thema, waarbij verschillende sprekers het onderwerp vanuit meerdere kanten belichten, leggen Betsie Dekker en Mariska Petstra uit. Zij werken beide bij Veiligheidsregio Drenthe en trekken de kar bij de organisatie van de Tweedaagse. ‘Uiteraard is er voldoende tijd en ruimte gereserveerd om elkaar te leren kennen en met elkaar in gesprek te gaan. En anders vind je daar uiteraard de tijd voor tijdens de bruisende feestavond. Op de zaterdag starten vanuit het oefencentrum Wijster de 3 keuze blokken met hele uitdagende workshops. Kortom, een inspirerend en gevarieerd programma. Geef je snel op en dan verwelkomen we je graag in het mooie Drenthe!’, nodigen Betsie en Mariska uit.

 

Delen