De ladiesrun kleurt rood

  • Nijmegen
  • 06 juni 2017

De vijftiende editie van de Marikenloop kleurde zondag 21 mei een beetje rood. Maar liefst 35 brandweervrouwen namen samen deel aan deze Nijmeegse ladiesrun. Met zo’n 10.000 deelneemsters is dit de grootste vrouwenloop van Nederland. Het netwerk Brandweervrouwen organiseerde de deelname van de brandweervrouwen samen met de Brandweersportbond.

De deelneemsters maakten er een gezellige dag van. Ellen Buskens, voorzitter Netwerk Brandweervrouwen: "We gokten op drie teams, maar het enthousiasme was groot en uiteindelijk waren er zeven teams op de been. Sommigen gingen voor een snelle tijd en anderen vooral voor de sportieve gezelligheid. Hoe dan ook is het geweldig om samen zo’n uitdaging aan te gaan. Tegelijkertijd zetten we de (vrouwen bij) de brandweer in de spotlights." Dat is met de opvallende shirts van de Brandweer Sportbond zeker gelukt. "Door met zo’n grote groep brandweervrouwen deel te nemen aan de Marikenloop laten we zien dat de brandweer een prachtig beroep is. Ook voor vrouwen!"

Nieuwe contacten

De dames liepen vijf, zeven en een half of tien kilometer. "Met een achtste plek hebben we het zeker niet slecht gedaan. Maar de meerwaarde van de dag is dat er weer nieuwe contacten zijn gelegd. Niet alleen tussen de brandweervrouwen, maar ook met de andere deelneemsters! En uit de aanmoedigingen bleek dat ook de supporters de deelname van de brandweervrouwen konden waarderen."

Wil je meer weten over de Brandweervrouwen? Kijk dan op www.brandweernederland.nl/brandweervrouwen. Informatie over sportieve evenementen door en voor de brandweer vind je op de site van de Brandweer Sportbond: www.brandweersportbond.nl.

(foto´s: Saskia Pouw van Dalen)

Delen