Netwerk Brandweervrouwen lanceert ‘coole’ make-uptas

  • Arnhem
  • 01 april 2016

Vandaag presenteert het Netwerk Brandweervrouwen van Brandweer Nederland dé gadget voor de brandweervrouw: een hittebestendige, vuil- en waterafstotende Girls Fire Purse (GFP). "Onmisbaar bij iedere oefening of uitruk van een brandweervrouw", geeft voorzitter Ellen Buskens aan. Op veler verzoek van de brandweervrouwen ontwikkelde het netwerk samen met een ontwerpster van ontwerpbureau NicZ. Design&Development een stoer, maar vrouwelijk, ontwerp.

Volgens Ellen bestaat er bij de brandweervrouwen een grote behoefte om vrouwenartikelen mee te nemen naar een oefening of incident: "Ieder vrouw kent het wel: sta je lang bij een oefening of incident, dan wil je je even opfrissen of je make-up bijwerken. Je vrouwenartikelen steek je niet zomaar in je zak van je uitrukpak dus lieten veel vrouwen het opfrissen achterwege. Of je nam je je spullen wel mee, maar zodra het te warm werd kon je ze niet meer gebruiken. Maar dat is met dit revolutionaire tasje verleden tijd. Denk aan alle artikelen die je als vrouw graag meeneemt: mascara, lippenstift, zakdoekjes, tampons, maandverband, haarborstel, handcrème, zonnebrand, nagelvijl, pincet, haarklem, spiegel, haarknipje en verfrissende doekjes. Het is allemaal makkelijk te vervoeren in deze make-uptas. Bovendien draagt het niet alleen bij aan je persoonlijke hygiëne, we hebben ook gedacht aan de arbeidshygiëne. De GFP is namelijk niet alleen hittebestendig, maar ook vuil- en waterafstotend. Zo blijven al je spulletjes heel en schoon!"

Multifunctioneel

Het bijzondere aan de GFP is de functionaliteit. "De praktische make-uptas is echt een uitkomst voor de brandweervrouw", geeft de ontwerpster aan. "Je kunt de tas eventueel vastmaken aan je riem zodat je hem altijd met je mee kunt nemen. Door de hittebestendige laag in de tas blijven alle vrouwenartikelen vers en koel." De ‘coole' make-uptas is daarom ideaal voor de stoere brandweervrouw. Er is aandacht besteed aan de kleinste details: "De kleuren en de ritsen passen perfect bij je uitrukpak. Hoogwaardige kwaliteit, functioneel en een stoer design. De GFP is dus niet alleen handig, maar ook gebruiksvriendelijk. Met één simpele handbeweging kun je de tas openen."

In oktober in Nederland

Het getoonde exemplaar betreft een prototype. Het Netwerk Brandweervrouwen brengt de GFP vanaf het brandweercongres op 6 en 7 oktober in de verkoop. "We willen nog een aantal (brand)veiligheidstesten uitvoeren zodat we ook echt de hoogst mogelijke kwaliteit kunnen leveren!", sluit Ellen af.

Delen