Ede en Hoogeveen landskampioen

  • Nederland
  • 09 oktober 2017

Afgelopen zaterdag (7 oktober) werden in Nieuwerkerk aan den IJssel de landelijke jeugdbrandweerwedstrijden in de klasse lage druk Junioren en Aspiranten gehouden. In de klasse junioren (12 tot 15 jaar) werd Hoogeveen de winnaar. In de klasse aspiranten (tot 18 jaar) eindigde Ede als eerste.

Brand in molen en een inbreker

De aspiranten kregen te maken met een pittig scenario van een brand in een molen. Op de omloop stond de molenaar die gered moest worden. Op de juniorenbaan was er sprake van een inbraak waarbij de eigenaar de inbreker had overlopen. De inbreker had beneden een brand gesticht en op de verdieping. Omdat de branden geen verbinding met elkaar hadden, moest er een goede verkenning worden gedaan.
Bij de junioren werd Hoogezand-Sappemeer 2e en Enkhuizen 3e. Bij de aspiranten werd Huizen 2e en Kampen-IJsselmuiden 3e.

De jeugd heeft de toekomst

Ben je tussen de 12 en 18 jaar oud? Dan kun je bij de Jeugdbrandweer. Je krijgt les in bijna alles wat met de brandweer te maken heeft en je kunt meedoen aan wedstrijden. Op dit moment zijn er 150 jeugdbrandweerkorpsen in Nederland.

Fotograaf JBNL: Mark Hellendoorn

Delen