Jeugdkorpsen strijden om de landstitel

  • Nederland
  • 26 september 2017

De komende twee weken strijden dertig jeugdkorpsen met elkaar tijdens de landelijke finales van de Stichting Jeugdbrandweer. Zij plaatsen zich afgelopen jaar via lokale en daarna landelijke voorrondes. De beste jeugdkorpsen van Nederland komen in actie en bestrijden uitdagende incidenten. Kom jij onze jeugdleden ook aanmoedigen?

Aankomende zaterdag 30 september nemen tien jeugdkorpsen in Houten deel aan de landelijke finale van de Aspiranten HD. In Nieuwerkerk aan den IJssel strijden op zaterdag 7 oktober tien jeugdkorpsen om de landelijke titel Junioren LD en tien korpsen om de landstitel Aspiranten LD. De Junioren zijn in de leeftijd van twaalf tot vijftien en de Aspiranten tot achttien jaar.

Welkom

Wil je komen kijken bij een wedstrijd? Je bent van harte welkom. Kijk op www.jeugdbrandweer.nl waar en wanneer de wedstrijden plaatsvinden of lees het wedstrijdboekje. Hierin kun je nog meer informatie vinden over de wedstrijddagen. Wil je meer weten over de Jeugdbrandweer? Kijk dan op www.jeugdbrandweer.nl.

Wij wensen alle deelnemende jeugdkorpsen en de organisatie heel veel succes en uiteraard ook heel veel plezier tijdens de landelijke finales!

De jeugd heeft de toekomst

Ben je tussen de 12 en 18 jaar oud? Dan kun je bij de Jeugdbrandweer. Je krijgt les in bijna alles wat met de brandweer te maken heeft en je kunt meedoen aan wedstrijden. Op dit moment zijn er 150 jeugdbrandweerkorpsen in Nederland.

Geschiedenis Jeugdbrandweer

In de jaren vijftig bestonden er al jeugdbrandweren. Dit was toen voor de vrijwillige brandweer een manier om nieuwe leden te werven. In 1970 werd voor het eerst de commissie jeugdbrandweer georganiseerd binnen de NVBC (Nederlandse Vereniging van Brandweer Commandanten), een voorloper van het huidige Brandweer Nederland. In de jaren 70-80 is op de wedstrijddagen gestart met het afnemen van toetsen. Sinds 2002 is er voor het afnemen van deze toetsen een speciale dag ingesteld. Naast de wedstrijden organiseren jeugdbrandweren, meestal in de eigen regio, onderlinge wedstrijden of sportieve uitwisselingen.
jeugd-wedstrijden-1.jpg

Delen