Jeugdbrandweer Rheden landskampioen klasse HD

  • Nederland
  • 02 oktober 2017

Afgelopen zaterdag (30 september) waren in Houten de landelijke wedstrijden in de klasse Hoge Druk. Aan de finale namen de tien beste jeugdploegen deel. Deze tien waren overgebleven uit een groep van 60 die deel had genomen aan de voorrondes.

Pittig scenario

In Houten wachtte hen pittig scenario. In een loods was een tractor met een pallet vol vaatjes kettingzaagbrandstof in een magazijn gereden. Hierdoor was op drie plaatsen in het gebouw brand ontstaan. Een collega van de tractorbestuurder was door het vuur op de verdieping ingesloten geraakt. Deze persoon kon alleen worden bereikt door een ladder te plaatsen en een ketting van een deur los te knippen. 

Om de drie brandhaarden te kunnen blussen, moest Middel brand worden gemaakt en worden samengewerkt met de jeugdbrandweer van Houten. Uiteindelijk kwam de jeugdbrandweer Rheden als beste uit de beoordelingen en mag zich landskampioen noemen. In de klasse HD werd Bruinisse 2e en Hagestein 3e.

De jeugd heeft de toekomst

Ben je tussen de 12 en 18 jaar oud? Dan kun je bij de Jeugdbrandweer. Je krijgt les in bijna alles wat met de brandweer te maken heeft en je kunt meedoen aan wedstrijden. Op dit moment zijn er 150 jeugdbrandweerkorpsen in Nederland.

Finales Lage druk

Op zaterdag 7 oktober worden in Nieuwerkerk aan de IJssel de finales in de klasse Lagedruk junior en aspiranten gehouden.

(Foto: Mark Hellendoorn fotograaf JBNL)

Delen