ABWC toetst bijna 600 ploegen

  • Huizen
  • 01 maart 2017

Het nieuwe seizoen van de vaardigheidstoetsen is weer aangebroken. Ook dit jaar organiseert het Algemeen Brandweer Wedstrijd Comité (ABWC), door heel Nederland, zo’n 1.000 vaardigheidstoetsen in de klassen TS-HD, 112, Hoofdklasse en Oppervlakteredding.

Aanstaande zaterdag worden de eerste vaardigheidstoetsen van 2017 gehouden in Ens en Waalwijk. Nieuwsgierig? Je bent van harte welkom om een kijkje te komen nemen bij de vaardigheidstoetsen!

Tijdens de vaardigheidstoetsen worden dit jaar de kennis, kunde en de kwaliteit van bijna 600 deelnemende ploegen beoordeeld. Hierbij zijn factoren als stress en tijdsdruk een uniek element, omdat de ploegen 'tegen elkaar strijden'. Praktijksituaties worden nagebootst door zo realistisch mogelijke scenario’s. Daarbij leveren overige diensten als politie, ambulance en (lotus)slachtoffers een natuurlijk tegenspel. Dit maakt de vaardigheidstoetsen een uitdaging om aan deel te nemen.

 

ABWC-2 Finale 06-09-2014.jpg

Over het ABWC

Het Algemeen Brandweer Wedstrijd Comité (ABWC) bevordert met het organiseren van vaardigheidstoetsen de vakbekwaamheid van de Nederlandse brandweerkorpsen. Want vakbekwaam blijven is zeker zo belangrijk als vakbekwaam worden.

Kijk voor meer info over het ABWC en de vaardigheidstoetsen op de website:

Delen