Basismodule Brandveilig Leven beschikbaar voor alle regio’s

  • Nederland
  • 30 januari 2020

‘Gevraagd en ongevraagd kennis met de omgeving delen en zo nodig handelend kunnen optreden als ze met brand worden geconfronteerd.’ Zo omschrijft projectleider Henk Jongen het doel van de nieuwe lesmodule Brandveilig leven. Deze bestaat uit een e-module, een praktijkbijeenkomst, een implementatieplan en een naslagwerk. Deze lesmodule is nu beschikbaar voor alle veiligheidsregio’s.

‘De basismodule biedt landelijk een uniforme basis voor de kennis en kunde over het thema Brandveilig leven. Door deze te volgen, krijgen medewerkers basiskennis over het ontstaan van brand, hoe brand te voorkomen en hoe te handelen bij (een kleine) brand’, licht Henk verder toe.

Voor wie?

De basismodule is er voor zowel alle repressieve (vrijwilligers en beroeps) als niet-repressieve medewerkers van de veiligheidsregio’s. Er is in de module wel onderscheid gemaakt tussen deze groepen vanwege het verschil in basiskennis en opgedane ervaring bij aanvang van de module.

Hilda Raasing, portefeuillehouder Brandveilig leven: ‘Ik ben blij met het resultaat waarmee we investeren in de kwaliteit en kennis van ons eigen personeel ten aanzien van brandveiligheid. Het is voor iedere medewerker van de veiligheidsregio goed deze module te volgen, niet alleen voor de brandwacht.
(tekst gaat verder onder de video)

Basismodule Brandveilig leven

Voor iedereen die bij de brandweer werkt, zowel in een ‘warme’ als ‘koude’ functie, is het goed om actuele basiskennis van brandveiligheid te hebben.

Screenshot_Dat-weet-jij-toch.jpg

Uitvoeringsagenda

‘Goed om te zien dat we weer een project van de uitvoeringsagenda hebben afgerond. Een groot compliment voor de inzet van de projectgroep!’, vult Hilda Raasing nog aan. De projectgroep die hieraan heeft gewerkt, bestond uit Henk Jongen (Gelderland-Midden), Karin Boersma (Brandweer Nederland), Anne-Marie de Graaf (IFV), Jos Loijens (Zuid-Limburg), Pascal de Haas (Gooi en Vechtstreek), Paul van Dooren en Sander Cremers (beide Brabant-Zuidoost).

Meer weten?

Wil je meer weten over de basismodule? Bekijk het promofilmpje. De basismodule is opgeleverd aan de regionale coördinatoren Brandveilig Leven in de regio’s. Heb je nog vragen, neem dan contact op met Henk Jongen via henk.jongen@vggm.nl.

Zie ook: Pilot  basismodule Brandveilig leven van Zuidoost-Brabant

Oplevering Basismodule Bvl Module 1280X720

Samen ambities waarmaken

Als brandweer spelen we in op de veranderende samenleving. Hoe we dit doen lees je op deze pagina.

Uitvoeringsagenda-Werk-in-uitvoering.jpg

Actualiteiten Uitvoeringsagenda

Lees meer over de verschillende trajecten uit de Landelijke Uitvoeringsagenda in de rubrieken 'Mijlpalen' en 'Werk in uitvoering'.

Uitvoeringsagenda-36trajecten.jpg
Blanco_650-x-650.png

Delen