FireFighters Plus wint eerste Fire Safety Award

  • Brussel
  • 19 november 2019

Voor de eerste keer in de geschiedenis staat deze week, van 18 tot 21 november, in het teken van de Europese Fire Safety Week. Tijdens een goed bezochte ceremonie in het Europees Parlement, werd de European Fire Safety Award 2019 voor het beste community fire safety project overgedragen aan de Frederiksborg Fire & Rescue Service (Denemarken) voor hun Europese project ‘Firefighters Plus’.

Het winnende project FireFighters Plus biedt training en ondersteuning aan brandweercollega’s over de hele wereld over hoe ze hun positie als rolmodel kunnen gebruiken om brandveiligheid bij de meest kwetsbare groepen te bevorderen. De brandweer heeft namelijk een ijzersterk imago. Daarom kan de brandweer, naast de zorg voor brandveiligheid, heel goed een bijdrage leveren aan een samenleving waarin iedereen meedoet: een inclusieve samenleving. FireFighters Plus was één van de drie genomineerde projecten. Het Achterhoekse project “Leef Samen” (Safe at Home) en het Oostenrijkse project Gemeinsam Sicher Feuerwehr ontvingen een ‘certificate of recognition’.
(tekst gaat verder onder de foto's)

Nederlandse bijdrage

Het Europese project werd uitgevoerd door een internationaal samenwerkingsverband bestaande uit zeven organisaties uit zes verschillende Europese landen, waaronder Nederland. De regio’s Groningen, Fryslân, Kennemerland en Amsterdam-Amstelland en het IFV zijn namens Brandweer Nederland bij het Project Firefighters Plus aangehaakt. Zij organiseerden verschillende activiteiten die een inclusieve samenleving bevorderen. Voor brandweermensen die een bijdrage willen leveren aan een inclusieve samenleving is een online e-learning platform beschikbaar. Daarnaast worden via dit platform in Europees verband best practices gedeeld van activiteiten die al georganiseerd zijn. Wil je meer informatie over het project Firefighters Plus, kijk dan op www.brandweernederland.nl/FFP en www.firefightersplus.eu.

Over het Firefighters Plus Project

Het Firefighters Plus project is een initiatief van de brandweer van Frederiksborg (Denemarken) in samenwerking met de brandweer van Northumberland (Verenigd Koninkrijk), de staatsbrandweer van Poznan (Polen), de brandweer van Alcalá de Guadaíra (Spanje), het centrum voor etnische culturele diversiteit van Roemenië, het WIOSNA (vrijwilligersorganisatie tegen armoede) van Polen en het Instituut Fysieke Veiligheid.
Het project wordt gesubsidieerd door de Europese Comissie (Erasmus+ Programma).
Blanco_650-x-650.png

Delen