Als brandweer nog meer doen voor de medemens?

  • Nederland
  • 27 december 2018

Activiteiten organiseren voor een opvanghuis voor vrouwen, mensen helpen die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt of ondersteuning bieden aan projecten als ‘Jongeren op gezond gewicht’. Dat gebeurt in het Europese project Firefighters Plus.

Naast de zorg voor (brand)veiligheid kunnen we als brandweer heel goed een bijdrage leveren aan het stimuleren van een samenleving waarin iedereen kan meedoen, de inclusieve samenleving. Het project Firefighters Plus helpt brandweermensen om hun positie als rolmodel te benutten.

Ook nu al

Vijf Europese brandweerorganisaties en twee organisaties die thuis zijn in sociaal maatschappelijke vraagstukken bundelen hun krachten in dit project. Ook Nederland is van de partij. Verschillende regio’s en Mayes Ketab (IFV) haken aan namens Brandweer Nederland. Mayes: ‘We ondersteunen individuele regio’s bij activiteiten en volgend jaar komt er een onlinetraining beschikbaar die posten helpt zelf initiatieven te starten.’ Vanuit het project zijn dit jaar in de regio’s Fryslân, Kennemerland en Amsterdam-Amstelland verschillende activiteiten georganiseerd die een inclusieve samenleving bevorderen.

De initiatieven uit de regio vind je op de pagina Firefighters Plus Project.

Deze en andere verhalen lees je in het winternummer van de Brandweerkrant.

 

Brandweerkrant

Vier keer per jaar verschijnt de Brandweerkrant van Nederland, met nieuws van en voor de regio's.

Brandweerkrant Juni 2020 Header

Delen