Brandweerkruis voor bijzondere verdienste uitgereikt

  • Nederland
  • 05 oktober 2017

Vandaag heeft voorzitter Stephan Wevers van Brandweer Nederland twee maal een gouden brandweerkruis uitgereikt aan brandweercollega’s Jan van Amerongen en Marcel Jonkman. Het brandweerkruis is een onderscheiding voor ‘zeer bijzondere verdienste of prestatie’ voor de brandweer in ons land. Een derde kruis wordt uitgereikt aan Rob Schouten. Vanwege gezondheidsredenen kon hij niet op het congres aanwezig zijn. Hij krijgt later dit jaar het kruis uitgereikt.

Met de onderscheidingen gaf Wevers het startsein van het tweedaagse congres van Brandweer Nederland met als thema Dromers, Doeners en Doorzetters! In De Efteling vinden verschillende presentaties en workshops plaats.

Moedig optreden

Wevers kwam nog met meer nieuws over onderscheidingen. “Bij de brandweer hebben we dagelijks te maken met bijzondere prestaties. Als voorzitter van Brandweer Nederland vind ik dat we meer moeten doen om onze brandweermensen te bedanken voor de uitzonderlijke prestaties die ze hebben geleverd. Bij een inzet waarbij sprake is van moedig optreden kunnen vanaf 2018 commandanten brandweercollega’s voordragen voor een eremedaille.”

Kent u ook een collega die in aanmerking komt voor deze medaille? Geef het door aan jullie commandant.

Delen