Hoe later-naar-bed-gaan zijn leven redde

  • Arnhem
  • 16 september 2016

Normaal gesproken zou hij op het tijdstip van de brand al meerdere uren liggen te slapen. Deze avond gaat de bewoner voor één keer wat later naar bed. Hij ligt nog maar net of hij ruikt een brandlucht en gaat op onderzoek uit.

Bij het openen van de slaapkamerdeur ziet hij veel rook langs de deur van de CV-ruimte komen. Bij het openen van die deur komen er vlammen uit die ruimte. De CV-installatie heeft vlam gevat en kunststof onderdelen en de ombouw van de installatie zijn in brand geraakt gevolgd door een kunstkerstboom die in deze ruimte was opgeslagen. Door het openen van de deur ontwikkelt de brand zich verder in de woning.

Rookmelder in de verpakking

In paniek vlucht de bewoner het balkon op aan de andere kant van zijn appartement, waarbij hij langs de voordeur loopt. Op het balkon belt hij niet de hulpdiensten, maar zijn ouders die hem instrueren om de woning te verlaten. Hiervoor moet hij weer naar binnen waar het inmiddels vol staat met rook. Uiteindelijk brengt de bewoner de nacht door in het ziekenhuis vanwege rookinhalatie. Er was een rookmelder aanwezig in de woning, maar die lag nog in de verpakking op de kast.

Repressieve casussen gebundeld

Bovenstaande casus is één van de 29 casussen die in de publicatie ‘Casuïstiek uit brandonderzoek voor Repressie' is opgenomen. De casussen zijn ook online beschikbaar. De publicatie is het vervolg op het ‘Casuïstiek uit brandonderzoek voor Brandveilig leven'

 

Casuïstiek uit brandonderzoek voor Repressie

Meer leerzame cases vindt je in het boek Casuïstiek uit brandonderzoek voor Repressie.

Delen