Brandveilig leven 2018

Woningcheck brandveiligheid

  • Nederland
  • 21 juni 2019

Veiligheidsregio Fryslân heeft in kaart gebracht in welke gebieden binnen de regio zij niet binnen achttien minuten aanwezig kunnen zijn in geval van nood. Naar aanleiding van deze inventarisatie zijn bij bewoners binnen deze zogenoemde 18-minuten-plus gebieden preventief woningchecks uitgevoerd om het risico op brand te verkleinen. De primeur was voor Smallingerland in het dorp de Veenhoop.

Binnen nog geen anderhalf jaar zijn bijna zeventig vrijwilligers en tien collega’s van de 24-uursdienst in duo’s langs alle 1.657 deuren in de aangewezen gebieden geweest. Een mooi resultaat! Hier gaven zij advies en hingen rookmelders op. Door deze inzet is de provincie weer een stuk brandveiliger
gemaakt. Chapeau! Een regiobrede samenwerking waar zij erg trots op zijn. Het grootste deel van het project is in 2018 uitgevoerd en tevens datzelfde jaar afgerond.
(tekst gaat onder de foto's verder)

Nieuwsgierig geworden en op zoek naar meer informatie?

www.loketbrandveiligleven.nl

Nick Kits: 
n.kits@vrfryslan.nl

Samenwerkings-partners

Lokale partijen binnen de provincie, politiek/bestuur, woningbouwverenigingen

Exposure

  • Eigen (sociale) kanalen
  • Lokale radio en televisie
  • Woningbezoeken

Thema

  • Veilig wonen
Blanco_650-x-650.png

 

Bovenstaand project komt uit het boekje 'Brandveilig leven 2018', waarin de inzendingen voor de Verkiezing Gouden Rookmelder 2018 zijn verzameld. Stuk voor stuk projecten die een belangrijke bijdrage leveren aan de Brandveilig Leven activiteiten in Nederland. Daar mogen we met elkaar trots op zijn.

 

Delen