Brandveilig leven 2018

Veilig Prettig Thuis

  • Nederland
  • 24 mei 2019

Ouderen willen graag zo lang mogelijk in hun eigen vertrouwde woning en omgeving blijven wonen. Veiligheidsregio Brabant-Noord gaat hen, samen met vele partners, daarbij helpen middels duidelijke voorlichting over uiteenlopende onderwerpen. Het project ‘Veilig Prettig Thuis’ is een initiatief van Brabant Zorg en Brabant Wonen.

Het project richt zich op het structureel organiseren van informatiebijeenkomsten over veiligheid. Bijvoorbeeld over brand- en valpreventie, geheugenverlies, veiligheid in en om het huis én gezond en veilig eten. Met als doel om onder andere risico’s in en rondom de woonomgeving bij ouderen in beeld te brengen. Een volgende stap is gedragsverandering door het bieden van de juiste handelingsperspectieven. Hierin speelt ook de directe omgeving van ouderen een belangrijke rol.
Daar waar een veiligheidsvraagstuk bestaat, is door de samenwerkingsverbanden altijd iemand beschikbaar die kan helpen met een passende oplossing. Een fijn staaltje teamwork!
(tekst gaat onder de foto's verder)

Nieuwsgierig geworden en op zoek naar meer informatie?

www.loketbrandveiligleven.nl
Bernadette Hoefs-Joris: Bernadette.hoefs@brabantzorg.eu
Niek van Boven: n.vanboven@brwbn.nl

Samenwerkings-partners

BrabantZorg, BrabantWonen, Rode Kruis, Mooiland, Area, FNV Senioren, Zorgcoörporatie Ravenstein, ONS Welzijn, KBO-Brabant en Brandweer Brabant-Noord

Exposure

  • Folder
  • Presentatie aan de directie van de verschillende partners
  • Presentatie tijdens ouderencongres in gemeente Oss

Thema

  • Veilig wonen
Blanco_650-x-650.png

 

Bovenstaand project komt uit het boekje 'Brandveilig leven 2018', waarin de inzendingen voor de Verkiezing Gouden Rookmelder 2018 zijn verzameld. Stuk voor stuk projecten die een belangrijke bijdrage leveren aan de Brandveilig Leven activiteiten in Nederland. Daar mogen we met elkaar trots op zijn.

 

Delen