Brandveilig leven 2018

Pop-up store Zeeland

  • Nederland
  • 01 november 2019

Pop-up stores zijn helemaal van nu, dacht Veiligheidsregio Zeeland. Samen met een aantal partners hebben zij een pop-up store opgezet om publiek voorlichting te geven over brandveiligheid. Mensen konden de pop-up store bezoeken voor een advies op maat.

In de pop-up store werden zes scenario's gepresenteerd. Bijvoorbeeld brand in een keuken, de slaapkamer, eetkamer, woonkamer, hal of berging. In de winkel kregen bezoekers tips over brandveiligheid en konden ze ervaren hoe het is om uit een huis vol rook te ontsnappen. Volgens de veiligheidsregio is het belangrijk dat mensen zich bewust zijn van risico’s en weten hoe te reageren. Tussen de vierhonderd en zevenhonderdvijftig personen hebben de pop-up store bezocht in Vlissingen, Tholen en Terneuzen.
In 2019 wordt er ook een pop-up store in Sluis en Goes geopend.

Om zoveel mogelijk aandacht te creëren voor de pop-up store werd actief samengewerkt met de organiserende gemeenten. De regionale media werd uitgenodigd, er was berichtgeving op social media en de veiligheidsregio zorgde keer op keer voor een spectaculaire opening.
(tekst gaat onder de foto verder)

Nieuwsgierig geworden en op zoek naar meer informatie?

www.loketbrandveiligleven.nl

Leo de Jonge
l.dejonge@vrzeeland.nl 

Samenwerkings-partners

  • Brandveilig Leven (Zeeland), betreffende gemeenten, Zeeland Veilig, vrijwilligers van de lokale brandweerpost, Politie, Rode Kruis, Nederlandse Brandwonden Stichting, VVN, lokale BHV/leverancier kleine blusmiddelen en de provincie

Exposure

  • Pop-up store
  • Regionale media
  • Sociale media kanalen

Thema

  • Veilig wonen
Blanco_650-x-650.png

 

Bovenstaand project komt uit het boekje 'Brandveilig leven 2018', waarin de inzendingen voor de Verkiezing Gouden Rookmelder 2018 zijn verzameld. Stuk voor stuk projecten die een belangrijke bijdrage leveren aan de Brandveilig Leven activiteiten in Nederland. Daar mogen we met elkaar trots op zijn.

 

Delen