Brandveilig leven 2018

Intentieovereenkomst Brandveilig Wonen

  • Nederland
  • 01 mei 2019

Na een succesvolle samenwerkingsperiode van 2015-2018 ondertekenden Brandweer Amsterdam-Amstelland en zes grote woningcorporaties opnieuw een intentieovereenkomst Brandveilig Wonen. De vorige overeenkomst leidde tot het ophangen van maar liefst 100.000 rookmelders in de regio. Een mooi resultaat! Ook zijn meer dan 600 corporatiemedewerkers door de brandweer getraind op het gebied van brandveiligheid.

Door het proactief benaderen van de woningcorporaties, lijkt brandveiligheid steeds meer in het DNA van deze organisaties te komen. Sommige corporaties hebben inmiddels zelfs een eigen brandveiligheidsteam of vragen de brandweer proactief mee te denken met een risicogerichte aanpak voor het bevorderen van brandveiligheid. Dit laatste inclusief bijvoorbeeld beleidsvorming of het onderzoeken van mogelijkheden om branden aan de hand van big data te voorspellen. Met als doel een geïntegreerde aanpak voor het voorkomen, beperken en bestrijden van brand en incidenten met gevaarlijke stoffen.
(tekst gaat verder onder de foto)

In ieder geval tot 19 oktober 2021 zetten Brandweer Amsterdam-Amstelland en de corporaties gezamenlijk en structureel in op een nog brandveiligere regio. Zij hebben bijvoorbeeld afgesproken dat in 2021 in 95% van de corporatiewoningen een rookmelder hangt.
Daarnaast wordt onder andere ingezet op een nog betere samenwerking in de communicatie en het vrijhouden van vluchtroutes. Ook biedt de brandweer medewerkers van de corporaties een (opfris)training op maat over het plaatsen van rookmelders, het verkleinen van brandrisico’s en het adviseren van huurders.

 

Nieuwsgierig geworden en op zoek naar meer informatie?

 

www.loketbrandveiligleven.nl
Arianne Liebe: a.liebe@brandweeraa.nl

Samenwerkings-partners

Woningcorporaties De Alliantie, De Key, Eigen Haard, Rochdale, Stadgenoot en Ymere

Exposure

  • Diverse artikelen op intra- en internet

Thema

  • Veilig wonen
Blanco_650-x-650.png

 

Bovenstaand project komt uit het boekje 'Brandveilig leven 2018', waarin de inzendingen voor de Verkiezing Gouden Rookmelder 2018 zijn verzameld. Stuk voor stuk projecten die een belangrijke bijdrage leveren aan de Brandveilig Leven activiteiten in Nederland. Daar mogen we met elkaar trots op zijn.

 

Delen