Brandveilig leven 2018

Gamification

  • Nederland
  • 16 augustus 2019

‘Al spelenderwijs leert men’ is de gedachte van de Veiligheidsregio’s Noord-Holland Noord, Midden- en West-Brabant en Utrecht. Om mensen op een positieve en leuke manier in aanraking te brengen met brandveiligheidsinformatie hebben zij samen een ‘game’ ontwikkeld voor op social media.

Het spel Brandweerhints, voor alle leeftijden geschikt, focust zich op het voorkomen van brand in of door elektrische apparaten en schoorstenen. Binnen tien dagen werd het spel ruim 31.740 keer doorlopen en dit aantal zal ook de komende tijd nog stijgen. Daarnaast
lieten vierhonderd mensen hun e-mailadres achter voor een vervolgtraject. De reacties waren positief. Onder het motto ‘meten is weten’ werd een effectmeting onder de deelnemers uitgevoerd. Daaruit bleek dat mensen de tips uit het spel opvolgen of in ieder geval van plan zijn dit te gaan doen. In de toekomst zullen de veiligheidsregio’s de game vaker gaan inzetten, bijvoorbeeld getarget op mensen in een wijk waar recent brand is geweest.
(tekst gaat onder de foto verder)

Nieuwsgierig geworden en op zoek naar meer informatie?

www.loketbrandveiligleven.nl

Mischa de Bruijn
mdbruijn@vrnhn.nl

Samenwerkings-partners

Brandweer, GHOR, GGD IJsselland & huisartsenorganisaties Medrie en HCDO

Exposure

  • Factsheet

Thema

  • Veilig wonen
Blanco_650-x-650.png

 

Bovenstaand project komt uit het boekje 'Brandveilig leven 2018', waarin de inzendingen voor de Verkiezing Gouden Rookmelder 2018 zijn verzameld. Stuk voor stuk projecten die een belangrijke bijdrage leveren aan de Brandveilig Leven activiteiten in Nederland. Daar mogen we met elkaar trots op zijn.

 

Delen