Brandveilig leven 2018

Griep of gif? Factsheet koolmonoxide voor huisartsen

  • Nederland
  • 19 juli 2019

Ventileren, controleren en alarmeren. Veiligheidsregio IJsselland richt zich op de gevaren van een koolmonoxidevergiftiging. Aangezien de symptomen van een koolmonoxidevergiftiging op griep lijken én de incidenten vaak rond een griepperiode plaatsvinden, wilde de regio iets doen om deze gevaren bij huisartsen extra onder de aandacht te brengen. Een klein project dat uitgroeide tot een mooie samenwerking tussen verschillende partners. 

De veiligheidsregio ontwikkelde speciaal voor huisartsen een factsheet met informatie over de symptomen, gevaren, feiten en cijfers van een koolmonoxidevergiftiging. Daarnaast ontvingen de huisartsen ook informatiefolders voor in de wachtkamers. Bij het project werden huisartsenorganisaties nauw betrokken. Het project leverde enthousiaste reacties op en werd breed gedragen door de verschillende partijen. Een vervolgstap is nu om te kijken hoe deze informatie ook tijdens de jaarlijkse bijscholingsdagen voor huisartsen onder de aandacht kan worden gebracht.
(tekst gaat onder de foto's verder)

Nieuwsgierig geworden en op zoek naar meer informatie?

www.loketbrandveiligleven.nl

Rob Rorije
Veiligheidsregio IJsselland
088-1197345
r.rorije@vrijsselland.nl 

Samenwerkings-partners

Brandweer, GHOR, GGD IJsselland & huisartsenorganisaties Medrie en HCDO

Exposure

  • Factsheet

Thema

  • Veilig wonen
Blanco_650-x-650.png

 

Bovenstaand project komt uit het boekje 'Brandveilig leven 2018', waarin de inzendingen voor de Verkiezing Gouden Rookmelder 2018 zijn verzameld. Stuk voor stuk projecten die een belangrijke bijdrage leveren aan de Brandveilig Leven activiteiten in Nederland. Daar mogen we met elkaar trots op zijn.

 

Delen