Brandveilig leven 2018

Technologie en brandveilig leven in het basisonderwijs

  • Nederland
  • 07 juni 2019

Technologie en wetenschap hebben een steeds belangrijkere rol in onze samenleving. Vanaf 2020 is Technologie en wetenschap een structureel onderdeel van het onderwijsprogramma op basisscholen. Een mooie kans om ook brandveiligheid hierin mee te nemen. Heel belangrijk, want jong geleerd is oud gedaan.

Veiligheidsregio Drenthe heeft samen met studenten van de PABO een lesprogramma ontwikkeld waarbij brandveilig leven, technologie en wetenschap met elkaar zijn gecombineerd. Er zijn verschillende lesprogramma’s gemaakt voor kinderen in de basisschoolleeftijd. Neem bijvoorbeeld de Brandweerbingo, spannende brandweerverhalen, een stappenplan ‘Wat te doen bij brand?’ en een 112-les. Deze lessen zijn zo gemaakt, dat zowel gastdocenten van de brandweer als de leerkrachten van de school ermee aan de slag kunnen. Het materiaal kan eenvoudig worden geïmplementeerd in de landelijke leerlijn ‘Brandweer op school’.
(tekst gaat onder de foto's verder)

Nieuwsgierig geworden en op zoek naar meer informatie?

www.loketbrandveiligleven.nl

Annet Hulshof-Mourits:
annet.hulshof@vrd.nl

Setting/Locatie

Scholen Basisonderwijs

Samenwerkings-partners

PABO Stenden Hogeschool

Exposure

  • Demonstratie tijdens open dag Brandweer Emmen
  • Lesmateriaal beschikbaar voor basisscholen

Thema

  • Jeugd
Blanco_650-x-650.png

 

Bovenstaand project komt uit het boekje 'Brandveilig leven 2018', waarin de inzendingen voor de Verkiezing Gouden Rookmelder 2018 zijn verzameld. Stuk voor stuk projecten die een belangrijke bijdrage leveren aan de Brandveilig Leven activiteiten in Nederland. Daar mogen we met elkaar trots op zijn.

 

Delen