Dat weet jij toch?

  • Nederland
  • 19 juni 2019

Ken je dat? Ben je op een verjaardag, vraagt je tante waar de koolmonoxidemelder moet hangen. Je buurman is aan het verbouwen en vraagt of je even wilt komen kijken hoeveel rookmelders hij moet plaatsen. En bij de voetbalclub vragen ze jou of ze nou een poeder- of een sproeischuimblusser moeten aanschaffen. Daar sta je dan. Jij werkt bij de brandweer, dus dat weet jij toch?!

Landelijk wordt een uniforme lesmodule ontwikkeld om er voor te zorgen dat iedereen bij de brandweer over de juiste basiskennis brandveiligheid beschikt. Na het doorlopen van de module kun je jouw eigen woning brandveiliger maken, deze kennis delen in je naaste omgeving en zo nodig handelend optreden bij brand. Zo kunnen we met elkaar de maatschappij nog brandveiliger maken.

Stand van zaken: pilot

Momenteel wordt de basismodule ontwikkeld. Als deze in concept gereed is, gaat de regio Brabant-Zuidoost een pilot draaien. Na de evaluatie van de pilot wordt de basismodule eventueel aangepast. De verwachting is dat de module in het derde kwartaal van dit jaar voor het hele land beschikbaar is.

Meer informatie

Hier kun je meer informatie vinden over de lesmodule. Heb je vragen, opmerkingen of ideeën, dan kun je contact opnemen met: Henk Jongen, projectleider, henk.jongen@vggm.nl of Karin Boersma, programmacoördinator brandveilig leven, karin.boersma@ifv.nl.


Uitvoeringsagenda

De basismodule Brandveilig leven is een van de trajecten van de Uitvoeringsagenda Brandweerzorg.

Basismodule Brandveilig leven

Voor iedereen die bij de brandweer werkt, zowel in een ‘warme’ als ‘koude’ functie, is het goed om actuele basiskennis van brandveiligheid te hebben.

Screenshot_Dat-weet-jij-toch.jpg

Delen