Kennissessie Koolmonoxide

  • Nederland
  • 29 oktober 2018

Koolmonoxide is een sluipmoordenaar: je ruikt het niet, je proeft het niet en je hoort het niet. Dat weet inmiddels bijna iedereen. Maar verder is koolmonoxide een onderwerp waar de meeste mensen maar weinig van weten.

Hoe ontstaat koolmonoxide? Waar ontstaat koolmonoxide? Waarom is het gevaarlijk? Hoe detecteer je koolmonoxide? Waar hang je een CO-melder op? Hoe herken je een koolmonoxidevergiftiging? Hoe voorkom je koolmonoxide? De antwoorden op deze vragen krijg je tijdens de Kennissessie Koolmonoxide op dinsdag 13 november.

Voor wie?

De kennissessie is bedoeld voor brandweer, installateurs, (huis)artsen, GGD, woningbouwcorporaties en iedereen die wel eens te maken heeft (of kan krijgen) met de gevaren en gevolgen van koolmonoxide.

Meer informatie

De deelname aan deze kennissessie is gratis. Wil je meer weten over deze sessie, of wil je je aanmelden? Kijk dan hier.

Wat is koolmonoxide?

Koolmonoxide, aangeduid met CO, wordt ook wel koolstofmonoxide genoemd. Het is een kleurloos, smaakloos, reukloos en giftig gas. Let op: het gaat hier om CO (koolmonoxide) en niet om CO2 (kooldioxide of koolstofdioxide).

CO wordt uitgestoten als onderdeel van een warme gasmix en daardoor heeft het de neiging op te stijgen tot het afkoelt. Dit in tegenstelling tot CO2, dat zwaarder is dan lucht en zakt.

Test jouw situatie

Herken jij de signalen van een CO-vergiftiging?

CO-test-2017.jpg

Koolmonoxide

Wat is koolmonoxide? En waarom is het zo gevaarlijk?

BW Ned CO-test-5-melder ophangen 2018 HR.JPG
Wij gebruiken cookies