Koolmonoxidecampagne gestart met kennissessie

  • Nederland
  • 13 november 2018

De afgelopen zes weken was het bijna dagelijks in het nieuws: slachtoffers door koolmonoxidevergiftiging. Dit onderstreept het belang van de campagne die Brandweer Nederland en de Nederlandse Brandwonden Stichting samen voeren om ongevallen te voorkomen. Vandaag werd tijdens de kennissessie over koolmonoxide de officiële aftrap gegeven voor de najaarscampagne.

“De kou heeft in Nederland nog niet eens ingezet en nu zien we al zoveel ongevallen. En dat terwijl de piekperiode met CO-ongevallen de komende maanden nog plaats gaat vinden.” aldus Jet Vroege, dossierhouder Koolmonoxide Brandweer Nederland. “De sluipmoordenaar CO slaat dit jaar alweer hard toe”. Wat dat betreft had de kennissessie van vandaag niet beter gepland kunnen worden.

Koolmonoxide van verschillende kanten belicht

Bijna 130 deelnemers waren vandaag aanwezig. Niet alleen vanuit de brandweer, maar ook waren er installateurs, artsen, en medewerkers van de GGD en woningbouwcorporaties. Ook op het podium werd het thema Koolmonoxide vanuit verschillende kanten en professies belicht; met een zeer indrukwekkende verhaal van ervaringsdeskundige Ronald, die 2 weken geleden met zijn gezin ternauwernood een CO-vergiftiging overleefde…


 


 


 

 


 

 


 

 

Zie ook:

Koolmonoxide

Wat is koolmonoxide? En waarom is het zo gevaarlijk?

BW Ned CO-test-5-melder ophangen 2018 HR.JPG

Delen