BrandWijzer helpt bij keuzes brandveiligheid in zorg

  • Nederland
  • 27 maart 2018

Vandaag lanceert De Zorg Brandveilig de online applicatie BrandWijzer voor zorgaanbieders. Het programma De Zorg Brandveilig ontwikkelde deze applicatie met diverse partijen, waaronder het IFV en Brandweer Nederland.

Zorgorganisaties zijn verantwoordelijk voor het bieden van een veilige omgeving. Omdat er in de zorg specifieke brandveiligheidsrisico's zijn, zoals risicovol gedrag en een beperkte zelfredzaamheid van cliënten, patiënten en bewoners, is een risico-gestuurde aanpak van brandveiligheid de meest effectieve.
(tekst gaat onder de foto verder)

Afgewogen keuzes

BrandWijzer is dé online applicatie om integraal risico's in te schatten en de samenhang en impact van maatregelen af te wegen. Zorgaanbieders komen met de applicatie tot afgewogen keuzes in het voorkomen van brand en het beperken van de gevolgen ervan. In BrandWijzer is bijvoorbeeld te zien of de benodigde ontruimingstijd ook daadwerkelijk beschikbaar is en of met een gelijkwaardige maatregel ook een bepaald niveau van brandveiligheid bereikt kan worden.

Gebruiksvriendelijk

De vragenlijst en het rekenmodel is tot stand gekomen in samenwerking met brandveiligheidexperts en zorgprofessionals. Mede hierdoor is de BrandWijzer inhoudelijk gefundeerd en gebruiksvriendelijk. Meer informatie over de applicatie is te vinden op www.brandwijzer.nl en op www.dezorgbrandveilig.nl.

Delen