Negenmaandenbeurs

Brandweer adviseert (aanstaande) ouders

  • Nederland
  • 22 februari 2018

Ouders (in spe) willen natuurlijk het beste voor hun kind. En van wie kun je nou beter informatie krijgen over brandveiligheid dan van de brandweer zelf? Daarom staat Brandweer Nederland, op initiatief van de Veiligheidsregio Utrecht, op de Negenmaandenbeurs in de RAI.

Van 21 tot en met 25 februari staan brandweermensen uit heel Nederland op de beurs om aanstaande ouders en ouders met jonge kinderen te adviseren hoe zij de brandveiligheid thuis kunnen verbeteren.
(tekst gaat onder de foto´s verder)

Maak van je roze wolk geen rookwolk

Tijdens de beurs informeren we bezoekers over algemene zaken rondom brandveiligheid, maar we richten ons vooral op het sluiten van binnendeuren. Mensen met kleine kinderen laten ’s nachts de deuren van de slaapkamers vaak openstaan, zodat ze hun kinderen kunnen horen. Het advies van de brandweer is om alle binnendeuren te sluiten, omdat dit de verspreiding van rook tegenhoudt. Dit verlengt de tijd om te vluchten bij brand met minuten!

Virtuele wereld

Bezoekers van de Negenmaandenbeurs kunnen door middel van een Virtual Reality bril zelf ervaren hoe het is om te vluchten als er brand is. Ook maken ze kans op een geboortekoffer met leuke brandweeritems en een rookmelder.

Delen