Internationaal congres Brandveilig leven gestart

  • Arnhem
  • 07 juni 2017

Vanochtend startte het International Safety Education Seminar 2017 in Arnhem. Brandweer Nederland, de Brandwonden Stichting en de Brandweeracademie organiseren gezamenlijk deze tweedaagse. Tijdens dit congres wisselen tweehonderd bezoekers uit dertien landen kennis uit over (Brand)veilig leven.

Hilda Raasing, portefeuillehouder (Brand)veilig leven van Brandweer Nederland, opende het congres. Zij sprak de zaal toe: ‘Wat wij allemaal met elkaar gemeen hebben, is dat we verder willen professionaliseren in brandveilig leven. We willen onze inspanningen zo effectief mogelijk laten zijn. Om het aantal slachtoffers omlaag te brengen maar ook om het leed dat bij brand komt kijken, te verminderen. Dat dit leed immens kan zijn, weten we allemaal. Soms ondervinden we dat aan den lijve in ons werk. We realiseren ons dat brandveiligheid een onderdeel is van een veel groter geheel: veilig leven. Voor veilig leven spannen gelukkig veel mensen en organisaties zich in. Mensen en organisaties bij wie we kunnen aanhaken, met wie we kunnen samenwerken. Daarbij heeft ieder zijn of haar deskundigheid. Samenwerken is een must als we echt effect willen sorteren.’

Internationale variatie

Sprekers uit Engeland, Duitsland, België, IJsland, Denemarken, Finland en Nederland geven vandaag en morgen invulling aan het programma. De onderwerpen variëren van wetenschappelijk onderzoek naar gedragsbeïnvloeding tot projecten voor de jeugd, voor scholen en voor een multiculturele samenleving.

Delen