Brandweerevent 2020 gaat definitief niet door

  • Nederland
  • 29 september 2020

Naar aanleiding van huidige ontwikkelingen waarin er landelijk sprake is van een exponentiële toename van COVID-19 besmettingen is besloten om het Brandweerevent in 2020 definitief te annuleren. De brandweer en de veiligheidsregio’s horen het goede voorbeeld te geven als het gaat om het beperken van sociale en niet-noodzakelijke contacten.

Marijn van Eijsden, voorzitter van het Team Brandweerevent, licht toe: ‘Eerder was al besloten om het Brandweerevent digitaal aan te bieden. Een beperkt gezelschap zou hier fysiek bij aanwezig zijn voor de overdracht van het voorzitterschap van Brandweer Nederland van Stephan Wevers aan Tijs van Lieshout. Per 1 juni droeg Stephan het voorzitterschap van de Raad van Commandanten en Directeuren Veiligheidsregio (RCDV) al over aan Tijs. Op 8 oktober zal de overdracht van het voorzitterschap Brandweer Nederland zonder gasten plaatsvinden.’

Beperken niet-noodzakelijke contacten

Met de aangekondigde, verscherpte landelijke maatregelen kan ook de kleinere bijeenkomst geen doorgang meer kan vinden. ‘Dit is jammer, maar gezien de situatie wel noodzakelijk. Voor de organisatie van het online Brandweerevent zouden te veel mensen samenkomen. Wij vervullen als brandweer een voorbeeldfunctie, vandaar dat we ervoor gekozen hebben om het Brandweerevent 2020 te annuleren. Zodra duidelijk is wanneer we het weer op een veilige manier kunnen organiseren laten we het uiteraard weten.’ besluit Marijn.

Delen