Samen kom je verder met de Basisprincipes van brandbestrijding

  • Nederland
  • 03 oktober 2019

Met een druk op de rode knop is tijdens het Brandweerevent de website basisprincipesvanbrandbestrijding.nl gelanceerd! Veel regio’s zijn, ieder op hun eigen manier, bezig met de implementatie van de Basisprincipes van brandbestrijding. Er zijn veel mooie initiatieven die ook voor andere regio’s bruikbaar zijn. Op de nieuwe website kunnen (brandweer)collega’s informatie halen én brengen. Want samen kom je verder!

De Basisprincipes van brandbestrijding (voorheen De hernieuwde kijk op brandbestrijding) zijn een aantal eenvoudige en praktisch toepasbare vuistregels voor het bestrijden van gebouwbranden. De Brandweeracademie publiceerde deze uitgave begin 2018. Om de verandering in de aanpak van de brandbestrijding onder de knie te krijgen, hebben de regio’s Zaanstreek-Waterland, Kennemerland, Rotterdam-Rijnmond, Noord-Holland Noord en Amsterdam-Amstelland samen met de Brandweeracademie de krachten gebundeld. Samen hebben we een website ontwikkeld om best practices met het hele land te delen.
(tekst gaat verder onder de foto's)

Doe ook mee!

Op de website staan allerlei materialen die gebruikt kunnen worden in opleidingen en oefeningen voor repressieve brandweermedewerkers. Denk aan instructie- en praktijkfilmpjes en aan oefenscenario’s die gebaseerd zijn op daadwerkelijke incidenten. Alle regio’s worden van harte uitgenodigd om hun producten te delen op de website. Zo bouwen we samen aan een online platform dat helpt om de Basisprincipes van brandbestrijding in de praktijk toe te passen!

Meer weten? Ga naar www.basisprincipesvanbrandbestrijding.nl

Delen