In gesprek over de Basisprincipes van brandbestrijding

  • Nederland
  • 02 juli 2021

Afgelopen november besteedden Brandweer Nederland en het IFV een maand lang uitgebreid aandacht aan de Basisprincipes van brandbestrijding. Nu we met de Basisprincipes een tijdje onderweg zijn, is het tijd om de balans op te maken. Hoe gaat het in de praktijk? Welke ervaringen heb jij met het toepassen van de basisprincipes? Heb je behoefte aan extra uitleg over bepaalde onderdelen? Welke vragen zie je graag beantwoord? In drie webinars gaat de Brandweeracademie hierover in gesprek met jou!

In elke uitzending staat een ander thema centraal en wordt een praktijkcasus besproken. De eerste aflevering op 7 juli gaat over 'Stop en denk na'.

Stop en denk na

In dit webinar neemt Ricardo Weewer je mee in de totstandkoming van de Basisprincipes van brandbestrijding. Wat was de aanleiding en welk probleem wordt ermee opgelost? Daarna gaat Ricardo Weewer samen met Jaap Molenaar, decaan incidentbestrijding, en Edward Huizer, docent bij de Brandweeracademie, in gesprek over de nieuwe les- en leerstof en de bijscholing van bevelvoerders en examinatoren. Hierna worden de basisprincipes 'Stop en denk na' en de 'Buitenverkenning' besproken aan de hand van een praktijkcasus. Ook worden vragen van kijkers beantwoord.

Wil jij jouw casus of vraag in de uitzending?

Heb je een interessante casus waarin de basisprincipes 'Stop en denk na' en de 'Buitenverkenning' mooi naar voren komen? Of heb je een vraag over de toepassing van de basisprincipes?Mail je casus of vraag voor 30 juni a.s. naar kennisevents@ifv.nl o.v.v. 'casus basisprincipes'. Als jouw casus wordt geselecteerd en in de uitzending komt, word je uitgenodigd voor een live gesprek bij ons in de studio.

Aanmelden

Geïnteresseerd? Meld je aan via deze link. Kort voor aanvang van het webinar ontvang je een link waarmee je kunt inloggen. Ben je niet in de gelegenheid om het webinar live te volgen? Kijk de aflevering op een later tijdstip terug via het YouTube-kanaal van de Brandweeracademie.

Voor wie?

De webinarserie is bedoeld voor iedereen die een vraag heeft of meer wil weten over het toepassen van de Basisprincipes van brandbestrijding.

Vervolg

Aflevering 2: De verkenning (gepland voor september 2021)
Aflevering 3: Beslissing genomen en nu? (gepland voor oktober 2021)

Meer informatie

Heb je vragen of wil je meer informatie? Neem dan contact op met IFV Kennisevents, telefoon 0610885573, e-mail kennisevents@ifv.nl.

Inhoudelijke vragen? Neem dan contact op met onderwijskundige Martijn Bijlsma, telefoon 0634058749, e-mail martijn.bijlsma@ifv.nl.

Delen